Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Για ένα ευρωπαϊκό αγωνιστικό συντονισμό ενάντια στο χρέος και στα σχέδια λιτότητας!


ΠΗΓΗ: ΚΟΚΚΙΝΟ

Λιέγη, 6 Αυγούστου 2010

Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου  Κόσμου www.cadtm.org

Αντικείμενο: Για ένα ευρωπαϊκό αγωνιστικό συντονισμό ενάντια στο χρέος και στα σχέδια λιτότητας!

Αποδέκτες: όλα τα κοινωνικά κινήματα και όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη που έχουν πειστεί ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια λαϊκή αντίδραση απέναντι στην επίθεση που
 εξαπολύει το κεφάλαιο επωφελούμενο από την έκρηξη του δημόσιου χρέους.

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες, αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισσες,

Με την ευκαιρία του ευρωπαϊκού της σεμιναρίου που διεξήχθη στο Ναμύρ (Βέλγιο) από τις 22 μέχρι τις 24 Μαΐου 2010, η CADTM και το ευρωπαϊκό της δίκτυο απηύθυναν ένα κάλεσμα για μια διασυνοριακή κινητοποίηση ενάντια στη δικτατορία των πιστωτών. Στηριζόμενη σε αυτό το κάλεσμα, η αντιπροσωπεία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ((ΕΚΦ) της Κωνσταντινούπολης, που έγινε στις αρχές Ιουλίου 2010, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού συντονιστικού ενάντια στο χρέος και στα σχέδια λιτότητας.
Οι δράσεις που θα διεξαχθούν στις 29 του προσεχούς Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και αλλού στην Ευρώπη, ειδικότερα μετά από κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, είναι αποφασιστικής σημασίας. Ελπίζουμε ότι αυτές οι δράσεις θα συγκεντρώσουν πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ότι θα σημαδέψουν την αρχή μιας συντονισμένης απάντησης στις επιθέσεις που έχουν εξαπολυθεί  κατά των κοινωνικών κατακτήσεων κατ’απαίτηση της εργοδοσίας και των πιστωτών.
Το δίκτυο CADTM–Ευρώπης καλεί το σύνολο των πολιτικών, συνδικαλιστικών και κινηματικών δυνάμεων να ξεκινήσουν μια συζήτηση προκειμένου να καθορίσουν ενωτικά μια κοινή πλατφόρμα και ένα ημερολόγιο πρωτοβουλιών και δράσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα. 
Το κεφάλαιο και οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης είναι αποφασισμένοι, με την υποστήριξη του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να κάνουν  τους «από κάτω» να πληρώσουν τη κρίση σε όλη την Ευρώπη.
Αυτό που διακυβεύεται είναι το κοινωνικό πισωγύρισμα, η αύξηση της ανεργίας και η αμφισβήτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των λαών.
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από εκείνες του ελληνικού λαού που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της απάντησης σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση, κινδυνεύουν να μην έχουν θετική κατάληξη αν δεν αποδειχθούμε ικανοί να οικοδομήσουμε μια επιθετική, ενωτική και συντονισμένη απάντηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
Όπως το γνωρίζετε, εδώ και 20 χρόνια η CADTM έχει αναπτύξει μια εμπειρογνωμοσύνη στο πεδίο του δημόσιου χρέους τόσο  στο επίπεδο της διάγνωσης όσο και σε εκείνο των εναλλακτικών λύσεων. Εδώ και 2 χρόνια, σημείωσε σημαντική πρόοδο στην ανάλυση του προβληματισμού του δημόσιου χρέους στις πιο βιομηχανικές χώρες και εύχεται να την μοιραστεί (καθώς και προτάσεις για διεκδικήσεις) με όσο γίνεται περισσότερα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα. Η CADTM πήρε τη πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης με στόχο να δημιουργηθεί μια χαλαρή και ευέλικτη διαβούλευση ανάμεσα στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δυνάμεων προκειμένου να οριστεί από κοινού η ημερήσια διάταξη της συνάντησης.
Προτείνουμε σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις να στείλουν μια αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες για να διεξαχθεί η πρώτη συντακτική συνάντηση αυτής της διαβούλευσης επωφελούμενοι της ευκαιρίας που προσφέρει η διαδήλωση στην οποία καλεί η CES στις 29 Σεπτεμβρίου: 

Ραντεβού στις 28 Σεπτεμβρίου από τι 13.00 μέχρι τις 18.30 στις Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: