Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας ζητούν συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ


Πηγή: ΑΥΓΗ

Πετρόπουλος Α.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/06/2010
«Αυτό το ασφαλιστικό δεν μπορεί να περάσει από κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, που αρχίζουν έστω και καθυστερημένα να κατανοούν τι ακριβώς ψήφισαν με το Μνημόνιο χρηματοδότησης. Η κατάσταση ωστόσο στη βάση του κόμματος και στα μεσαία συνδικαλιστικά στελέχη έχει ξεφύγει...
Συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στον πρωθυπουργό και σε κεντρικούς υπουργούς της κυβέρνησης "για την επαίσχυντη συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ" ζητούν έκακτο συνέδριο της ΠΑΣΚΕ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, "για να αντικατασταθεί η σημερινή ηγεσία"!


Μεταξύ άλλων, απορρίπτουν "τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα", καταδικάζουν απερίφραστα "τον κρυφό, παραπλανητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση συνήψε αυτή τη συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ" και ζητούν α) αποπομπή των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, β) άμεση διεξαγωγή συνεδρίου της ΠΑΣΚΕ προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη της παράταξης τις δικές τους θέσεις απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ, γ) τη διεξαγωγή άμεσα έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ "για να αλλάξει η πολιτική του κόμματος και της κυβέρνησης και να αντικατασταθεί η σημερινή ηγεσία"! Τέλος, καλούν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ σε κάθε εργασιακό χώρο να ταχθούν υπέρ του ψηφίσματος και να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία μιας "μαζικής αριστερής σοσιαλιστικής πτέρυγας στην ΠΑΣΚΕ και στο κόμμα". Το ψήφισμα υπογράφει η επιτροπή πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τους Δ. Τσιχλάκη (ΠΑΣΚΕ ΠΟΕ - ΟΤΑ), Τ. Τσιντώνη (ΠΑΣΚΕ ΥΠ.ΠΟ), Δ. Νικάκη (ΠΑΣΚΕ Εμποροϋπαλλήλων), Δ. Βουλή (ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑΒ), Κ. Λυμπέρη (ΠΑΣΚΕ ΕΤΕ - ΔΕΗ), Γ. Κακλαμάνη (ΠΑΣΚΕ - ΟΚΑΝΑ).

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει τη διεξαγωγή κοινού συλλαλητηρίου την προσεχή Τετάρτη 16 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος (7.00 το απόγευμα), ενώ προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση μια εβδομάδα αργότερα που ίσως λάβει γενικό απεργιακό χαρακτήρα στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό."Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τις αντιδράσεις τους για να αποτρέψουν και να ακυρώσουν τις προσπάθειες ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης", τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: