Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο





Μιας και μας έχει πιάσει εθνικό ντελίριο με τις παροιμίες. Βλέπεις αντί να ασχοληθεί με τα του οίκου του, να τον εξυγιάνει και να τον κάνει βιώσιμο, ο κος Δασκαλόπουλος και ο ΣΕΒ προτιμούν να ασχοληθούν με την πολιτική. Οι άνθρωποι που πήραν ένα σωρό επιδοτήσεις, τις οποίες φυσικά ποτέ δεν «ανταπέδωσαν» ως όφειλαν, αλλά ούτε τις χρησιμοποίησαν σωστά και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα τύπου Ασωπού ή αρπάζοντας πρόσκαιρα κέρδη, εξαφανιζόμενοι μετ’ έπειτα από το προσκήνιο, σήμερα θέλουν να αποτελέσουν θεσμικό πολιτικό πόλο.


Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην πολιτική. Έχει διαχρονικά αποδείξει πως δεν έχει καν να προσφέρει στην βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου (των τόπων, παγκοσμίως), των ίδιων των επιχειρήσεών του. Αντιθέτως, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στην διαφθορά των πολιτικών αλλά και κρατικών φορέων της Ελλάδας (και όχι μόνο). Με τέτοιο «βιογραφικό», τι είδους θεσμικό παράδειγμα θα μπορούσε άραγε να προσφέρει στους πολίτες; 

Επιπλέον, λόγω του επαρμένου, στενού και κοντόφθαλμου οπτικού πεδίου του δεν κατάφερε καν να συνεισφέρει στην πραγματική ανάπτυξη αλλά αντιθέτως έβαλε τροχοπέδη, θεωρώντας τους πάντες, ακόμα και την τεχνική επιστημονική κοινότητα της χώρας, λακέδες που πρέπει να τον υπηρετούν. Να τρέχουν με ερωτηματολόγια να αναζητούν τα προβλήματά του για να του τα επιλύσουν· οι ίδιοι προτίμησαν να κοιτούν αφ’ υψηλού, να μην ενδιαφέρονται παρά για το πρόσκαιρο κέρδος τους.


Η στενή θεώρηση της πολιτικής ως «οικονομία», μέσα από την κερδοσκοπική ενασχόληση με το λογιστικό τμήμα του οικονομικού πυλώνα και με οριακή, ή και καμία σε ορισμένες περιπτώσεις ενασχόληση ή συνεισφορά στον κοινωνικό, περιβαλλοντικό αλλά ακόμα και το συνολικό οικονομικό πυλώνα της χώρας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εγγύηση της αποτυχίας της όποιας «πολιτικής» μπορεί να ευαγγελιστούν οι επιχειρηματίες.




Σας έχουμε παραχαϊδέψει κύριοι μέλη του ΣΕΒ, χωρίς να σας αξίζει τελικά. Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας που ζέχνει και αφήστε την πολιτική σε ανθρώπους που έχουν περισσότερη συναίσθηση του κόσμου αυτού. Ο χειρότερος πολιτικός της Ελλάδας του σήμερα αποτελεί σίγουρα καλύτερη επιλογή από τον οποιονδήποτε από εσάς.

4 σχόλια:

ftanei_pia είπε...

Μπράβο!
Σπάνια με τόσα λίγα ειπώθηκαν τόσα πολλά, για τις βδέλλες-νταβατζήδες 10.900.000 συμπατριωτών μας, που απειλούνται και από πάνω με "καταστάσεις πολιορκίας, και "άρσεις άρθρων του συντάγματος" από σκουλήκια-λακέδες των παραπάνω (Τ.Τέλογλου). Protagon.gr

Ψευτοστέργιος είπε...

Νομίζω εδώ ταιριάζει το κείμενο αυτό που ρωτούσατε από που το βρήκαν κάτι "ανταρτοπασόκια" και το διαδίδαν στα κρυφά. Το κείμενο είναι εδώ θυμίζω.

http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7-%CF%86%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7

You Pay Your Crisis είπε...

Καλε μας ΨευτοΣτεργιε,


Αυτο το ειχαμε δημοσιευσει στις 5 Μαρτίου

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/03/blog-post_4000.html#more


Δεν ειναι αυτο που ζητουσαμε, δλδ την ανακοινωση της ΠΑΣΚ υπαλληλων καποιων υπουργειων. Αλλα την εφαγε η μαρμαγκα.

BΑΣΩ είπε...

η ποτε αρχοντεψες κυρά μου;τωρα κατι αγρηγορα.