Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

VIDEO: Ο Γ. Μηλιός για την Οικονομική Κρίση

ΠΗΓΗ: Ενωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ (Αναδημοσιεύσεις)

Παρουσιάζουμε την εισήγηση του Γιάννη Μηλιού στην συζήτηση που οργάνωσε το το "Δίκτυο Ανέντακτων Σύριζα Αιγάλεω" την Τετάρτη 28 Απριλίου με ομιλητές τους Αλέκο Αλαβάνο και Γιάννη Μηλιό:






4 σχόλια:

Ψευτοστέργιος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΠΩS ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΛΙΟΣ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ (ΑΝΤΙ)ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !

http://users.ntua.gr/jmilios/Oikonomia_Eikostos1aa.pdf

1)ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ????
2)Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ (ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑς ΚΛΠ ΚΛΠ), ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΝ ΚΑΝΑ ΡΟΛΟ???
3)ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (δείτε τα ερωτήματα στο youtube) ΕΓΩ AΠΑΝΤΩ: ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ

4)ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΕΩΣ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΩΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!! ΕΛΕΟΣ!!

5)ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ (τελευταία εικόνα δεξιά κάτω)
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CF%89%CF%82-50-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


3)ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΛΙΟΥ (ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ, ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ ΚΛΠ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!

http://www.ioakimoglou.net/assets/Illusions.pdf

http://www.ioakimoglou.net/assets/Focus.pdf

You Pay Your Crisis είπε...

Ψευτοστεργιε,

οποιες και να ειναι οι ιδεολογικες σου διαφωνιες με τον Μηλιό, νομιζω οτι σε αυτες τις κρισιμες μερες ειναι πολυτελεια να τις βαζουμε στο επικεντρο του δημοσιου διαλογου, και να αναλωνομαστε σε εσωτερικους διαξιφισμους.

Πολιτικο προσωπο δεν ειμαι, σε καποιο κομμα δεν ανηκω, αλλα το ερμο το ενστικτο μου, μού λέει ότι τωρα πρεπει να βρουμε τα κοινα μας σημεια και οχι τις διαφορες μας, αν θελουμε να αλλαξουμε το σκηνικο.

Επισης, ακουγοντας τον Μηλιό στη συγκεκριμενη ομιλια μπορεσα να μαζεψω πολλα επιχειρηματα για το θεμα των φοροαπαλλαγων στην Ελλαδα.

Ο κοσμος ειναι υποχειριο των ΜΜΕ και της κυβερνητικης προπαγανδας. Αν δεν αποκαταστησουμε την πληροφορηση, αν δεν βαλουμε ολα τα δυνατα μας να τον πεισουμε οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λενε τα καναλια, δεν θα τον εχουμε μαζι μας. Και τοτε χαιρετα μας τον πλατανο...

cynical

You Pay Your Crisis είπε...

Ψευτοστεργιο

απορω τι σε πειραξε στο αρθρο του Μηλιου για την ιστορια της ελληνικης οικονομιας κατα τον 20ο αιωνα.

Ειναι ενα επιστημονικο αρθρο review, βασισμενο σε στοιχεια, που δινει τις κυριοτερες οικονομικες συντεταγμενες καθε περιοδου. Για τη τελευταια κριση αφιερωνει 1 σελιδα απο τις συνολικα 23, και φυσικα κανεις δεν περιμενει να αποτελει ενδελεχη αναλυση για τα αιτια της.

ΕΠισης δεν ειναι μεσα στις προθεσεις του κειμενου η ερμηνεια, παρα μονο η περιοδολογηση.

Ψευτοστέργιος είπε...

Δέχομαι το πρώτο σχόλιο σου και δεν θα ξανααναλωθώ σε λεπτομερείς πολιτικές διαφωνίες.
Για το δεύτερο μπορώ να σου γράψω άπειρες σελίδες για το γιατί ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι τόσο επαναστατικός όσο και ο Σημίτης αλλά εν πάσει περιπτώσει, θα σου πω να δώσεις σημασία σε αυτό που αναφέρει ότι έβλεπε σύγκλιση της ελληνικής με την ευρωπαική οικονομία μέχρι και την είσοδο στην ΟΝΕ το 2001!!!!!!!!!! όπως έλεγε και ο Σημίτης Είναι εξωφρενικό!! Το καταλαβαίνεις?? Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοιους οικονομολόγους. Και θεωρούσε ισχυρή την ελληνική οικονομία!!!! Το πιο σύντομο ανέκδοτο
Αυτή η αριστερά με το φιλοευρωπαισμό της κατέστρεψε την επαναστατική δράση στην Ελλάδα. Και εξακολουθούν το ίδιο βιολί. Δες όμως κάποιοι (π.χ Ιωακείμογλου) έχουν βάλει νερό στο κρασί τους.

Δες και τι έγραφαν κάποιοι άλλοι το 2001. (Και μη θαρρεις ότι είμαι οπαδός του γιατί και αυτός δυστυχώς έχει σεχταριστική νοοτροπία δυστυχώς.Δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις όμως ότι έπεσε μέσα.)

ΘΑ ΚΟΥΦΑΘΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΜΕΝΤΙΟΥΜ...

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2001/12_29.htm