Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! (ΜΕ) ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ 2012 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ;
Ο ελληνικός λαός, σχεδόν, στο σύνολο τουγνωρίζει ότι το 2012, με τις επιλογές της τρόικαςκαι των μνημονίων, τις οποίες υπηρετεί οτρικομματικός συνεταιρισμός ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, θα είναι πολύ χειρότερο από το 2011 και ίσως αποδειχθεί μοιραίος χρόνος για τον τόπο.
Αυτό που εναγώνια αναζητούν σύσσωμοι σχεδόν οι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέοι και νέες, είναι να «πιαστούν» από κάπου. Αναζητούν την ελπίδα!



ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ! 
Γιατί όλοι ξέρουμε ότι χωρίς την ΕΛΠΙΔΑ δεν μπορούν να υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις, παρά μια απέραντη απογοήτευση, μια παρακμιακή οργή και διαλυτική, παραλυτική, ατομική αναδίπλωση και το πολύ – πολύ, τυφλές κοινωνικές εκρήξεις!
Κι αυτή η ΕΛΠΙΔΑ για ανακοπή του κατηφόρου και αλλαγή μέσα στο 2012, δεν μπορεί να προκύψει απότα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) του μνημονιακού και του νεοφιλελεύθερου τόξου, μαζί και τα συμπληρώματα τους…
Δεν μπορεί να προκύψει ελπίδα γενικά από το χρεοκοπημένο αστικό πολιτικό κατεστημένο, όπως αλλιώς και αν μεταμφιεστεί, όποια πολιτική μορφή να πάρει και να παραλλαχθεί!
Η ΕΛΠΙΔΑ για τη χώρα βρίσκεται στα αριστερά και μπορεί να προέλθει από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Ήδη μέσα στο λαό γίνονται μεγάλες διεργασίες, ζυμώσεις και ανακατατάξεις που τείνουν να αμφισβητήσουν εκ βάθρων παραδοσιακές πολιτικές τοποθετήσεις και εντάξεις.
Ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη πλειοψηφία του, έχει αρχίσει να κοιτά ξανά με ενδιαφέρον προς την Αριστερά και να παρακολουθεί με προσοχή την πολιτική της.
Η Αριστερά, όμως, σε όλες τις εκφράσεις της, μπορεί να ανταποκριθεί; Θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες και να αναλάβει ένα νέο ηγετικό ρόλο για την ανατροπή και μια νέα πορεία ελπίδας, διεξόδου και αναγέννησης;
Η πρόκληση και το στοίχημα μεγάλο!
Η ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
Για να τα βγάλει πέρα η Αριστερά σε αυτό το τιτάνιο ιστορικό έργο πρέπει και η ίδια να αλλάξει εκ βάθρων. Τουλάχιστον να αρχίζει να αλλάζει!
Αυτό συνεπάγεται ότι όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους!
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε θεμελιώδεις τρεις επείγοντες επαναπροσανατολισμούς.
Πρώτον: Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να εγκαταλείψουν παγιωμένες αντιλήψεις «μειοψηφίας» και «περιθωρίου» και να αντιληφθούν ότι πρέπει να μιλήσουν μια άλλη, ενοχλητικήπολιτική γλώσσα λαϊκής πλειοψηφίας και σύγκρουσης με προοπτική μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική εξουσία.
Δεύτερον: Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς να αφήσουν πίσω τους τις λογικές «περιχαράκωσης», «εμφυλίου πολέμου» ή ενωτικών εκφωνήσεων με επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να προστρέξουν σε μια νέα ενωτική αντίληψη συμπαράταξης, μέσα από τη διαφορετικότητα, η οποία, πρώτα απ’ όλα και κυρίως, να εκφρασθεί στην πράξη με κοινή δράση για την ανάπτυξη νέων, μεγάλων κοινωνικών ταξικών αγώνων ανατροπής και προοπτικής.
Τρίτον: Αυτή η συμπαράταξη της Αριστεράς δεν θα έχει αξία, αν δεν εδράζεται σε ένα κοινό ελάχιστο, αλλά συνεκτικό, ριζοσπαστικό και εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα με σοσιαλιστικό ορίζοντα. Η «Iskra» έχει καταθέσει ισχυρές απόψεις για ένα τέτοιο εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα, με αφετηρίες τη στάση πληρωμών, την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική σύγκρουση με την ΕΕ. Και αυτή η προγραμματική κατάθεση μας δεν είναι τυχαία, διότι, χωρίς αυτές τις ρηξικέλευθες θέσεις, οι οποίες σηματοδοτούν μια μεγάλη τομή και σύγκρουση, δεν μπορεί να υπάρξει συνεπήςαντιμνημονιακός αγώναςαπεμπλοκή από την τρόικα και άνοιγμα νέων προοπτικών. Από ‘κει και πέρα, όμως, αυτό που προέχει για την ενωτική προγραμματική συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, με θεμέλιο τη συνάντηση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι η ισχυρή ενωτική βούληση, η διάθεση για αμοιβαίες προγραμματικές υποχωρήσεις, με σεβασμό των ιδιαίτερων ταυτοτήτων και η εκκίνηση ενός σοβαρού διαλόγου επί των προγραμματικών βάσεων μιας συστοίχησης, την οποία δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε ούτε να της θέσουμε εκ των προτέρων όρους!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ!
Μπορούν οι δυνάμεις της Αριστεράς να τολμήσουν αυτά τα πρώτα βήματα αλλαγών μέσα στο 2012;
Μπορούν να αναμετρηθούν ξανά με την ιστορία και να τα καταφέρουν; Έχουν το κουράγιο, τη δύναμη, το σφρίγος, τη ζωτικότητα και την τόλμη να επιχειρήσουν ένα ενωτικό, καινοτόμο και ριζοσπαστικό άλμα προς τα εμπρός και να απειλήσουν ξανά στην πράξη και όχι με μεγάλα και κενά λόγια, το σύστημα;
Μπορεί η Αριστερά να ξανασμίξει με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να εκφράσει αυθεντικάτις αγωνίες της για διέξοδο και καλύτερες μέρες;
Η «Iskra» είναι αισιόδοξη!
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορεί να αναγεννηθεί η ίδια και να πρωτοπορήσει σε μια νέα, εθνική, προοδευτική και σοσιαλιστική αναγέννηση του τόπου.
Αρκεί να πράξουμε όλοι το καθήκον μας με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία.
Και όταν λέμε όλοι μας, λέμε όλοι μας και φυσικά, πρώτα απ’ όλα, όλοι/ες οι αριστεροί/ες, πέρα από διαφορετικές προτιμήσεις και εντάξειςΜπορούμε!
Καλή Χρονιά, με συμπαραταγμένη Αριστερά και μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: