Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

ΙΔΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"...ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ FOXCONN!


Τις τελευταίες εβδομάδες, στη χώρα μας έχει γίνει πολύ της μόδας η λέξη"ανταγωνιστικότητα". Ηκυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να γίνουμε πιο ελαστικοίως εργαζόμενοι αποδεχόμενοιπολύ χαμηλότερες αποδοχές.Και όλα αυτά, για να καταφέρουμε να γίνουμε μια ισχυρή ανταγωνιστική και εξαγωγική οικονομία!
Ας δούμε όμως τί συμβαίνει σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις μιας από τις πιοανταγωνιστικές χώρες του κόσμου...
Ο λόγος για το εργοστάσιο της Foxconn στην κινεζική πόλη Wuhan. Η Foxconn, αποτελεί μια κραταιά πολυεθνική κινεζική επιχείρηση ηλεκτρονικών που κατασκευάζει συσκευές όπως η Microsoft, ηNintendo και η Apple. Οι εργαζόμενοι της είναι τόσο ανταγωνιστικοί που δεν μπορούν να διανοηθούν να αποκτήσουν ποτέ ένα από τα i-phone ή ένα από τα X-box 360 που κατασκευάζουν!

Μάλιστα, είναι τόσο ανταγωνιστικοί που 300 από αυτούς οδηγήθηκαν ένα βήμα πριν την ομαδική αυτοκτονία....
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Tom's Hardware, οι εν λόγω υπάλληλοι της Foxconn, απείλησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους γιατί δεν πληρώθηκαν όσα τους είχαν υποσχεθεί.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει το Tom's Hardware, στις αρχές Ιανουαρίου 300 υπάλληλοι απείλησαν να πηδήξουν από τη στέγη εργοστασίου που κατασκευάζει τα Xbox 360.
Οι εργάτες είχαν ζητήσει αύξηση την οποία η διοίκηση αρνήθηκε προτείνοντας αντίθετα είτε να συνεχίσουν να εργάζονται για τα ίδια χρήματα είτε να παρατηθούν και να αποζημιωθούν.
Όσοι επέλεξαν την παραίτηση, τελικώς δεν αποζημιώθηκαν από την εταιρεία και όλοι μαζί, ανέβηκαν στην οροφή απειλώντας να αυτοκτονήσουν.
Έμειναν αρκετές ώρες πριν μεταπειστούν να κατέβουν από την ταράτσα στις 9 το πρωί της 3ης Ιανουαρίου. Στις επιχειρήσεις "πειθούς" έλαβε μέρος ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Wuhan...
Η Foxconn έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2010, μετά από αρκετές αυτοκτονίες υπαλλήλων της. H εταρεία αντέδρασε τοποθετώντας δίχτυα ασφαλείας στα παράθρα ορισμένων από τις εγκαταστάσεις της, προκειμένου να μην χάσει τους ανταγωνιστικούς υπαλλήλους της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: