Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ''ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ'' ΣΕ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΠΟ 130 ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» KAI ZHTOYN THN ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
''Αδειάζουν'' τον Υπουργό Υγείας 130 γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια κάνοντας λόγο – σε επιστολή που απευθύνουν στον κ. Α. Λοβέρδο- για πόλεμο λάσπης εις βάρος των  δύο καρδιοχειρουργών του Παίδων «Αγία Σοφία» «Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων και η παραπομπή αυτών των δύο επιστημόνων στο πειθαρχικό συμβούλιο, είναι ο επίλογος των πολύμηνων δόλιων μεθοδεύσεων της απαξίωσης και τελικά του κλεισίματος αυτού του κέντρου» αναφέρουν.
Οι υπογράφοντες την επιστολή μιλούν για δημιουργία εντυπώσεων από την αβασάνιστη υιοθέτηση εκ μέρους των ΜΜΕ, των ισχυρισμών του υπουργού Υγείας και της διοίκησης.
«Θίγουν όχι μόνο την τιμή και την υπόληψη των αδίκως διωκομένων, αλλά και όλους εμάς, που από τη δυσχερή θέση του γονέα παιδιών με καρδιοπάθεια, βιώσαμε την αλήθεια.


Την αλήθεια, η οποία μέχρι τώρα έκτισε και λειτουργούσε αυτό το κέντρο, την αλήθεια που έσωσε εκατοντάδες καρδιοπαθή παιδάκια μη προνομιούχων.
Μας θίγουν επί της ουσίας αυτά τα ψεύδη, διότι αποτελούν την χαριστική βολή στην ελπίδα που μας χάρισε η ανιδιοτελής προσφορά και ιατρική ικανότητα αυτών των δύο γιατρών, τους οποίους κάποιοι αποφάσισαν να εξοντώσουν, για τους δικούς τους σίγουρα λόγους.»
Στην ίδια επιστολή παρατίθεται το ιστορικό των γεγονότων από το 2010, καθώς και όλες οι δηλώσεις των αρμοδίων.
«Όλοι οι γονείς, καταθέτουμε πως η μόνη απόκλιση των γιατρών μας από τη 'δεοντολογία', είναι ότι την υπερβαίνουν, κάνοντας πολλά παραπάνω από αυτά που απαιτεί ο 'τύπος και το 'ωράριο'.
Σπανίως έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τέτοιο ήθος και ευσυνειδησία. Όχι απλώς τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά γίνονται και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους μας. Εξαίρετοι παιδοκαρδιοχειρουργοί και εξαίρετοι άνθρωποι. Αυτή είναι η κοινή μας εμπειρία. Ικανότατοι στο επάγγελμά τους, με ενδιαφέρον διαρκές και ειλικρινές, που φτάνει μέχρι θυσίας για τα παιδιά μας.
Όχι μόνο δεν επιδεικνύουν συμπεριφορές 'που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, και δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς', όπως άδικα αναφέρετε, αλλά η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και δεν εμπιστευόμαστε άλλους για τα παιδιά μας. Ουδέποτε δε, θέλησαν να εκμεταλλευθούν τη σπάνια ειδικότητά τους. Παραμένουν αδιάφθοροι, χωρίς να χρηματίζονται.
Αυτοί είναι οι γιατροί που θέλετε να απολύσετε και που ως 'επίορκοι', αφήνετε να διασύρονται στα μάτια του κόσμου. Ποτέ δεν θα έθεταν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφωνίες εις βάρος παιδιών, τα οποία με αυτοθυσία υπηρετούν.»
Οι γονείς καλούν τον υπουργό να αποκαταστήσει την αλήθεια και να επαναφέρει τους γιατρούς στη θέση τους. «Αν κάπου θέλετε να καταλογίσετε ευθύνες, αναζητήστε τις αλλού. Ίσως εκεί από όπου προήλθαν» καταλήγουν...
Θυμίζουμε ότι οι εν λόγω καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», τέθηκαν σε αργία από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε ότι η συμπεριφορά τους παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία.
Όπως καταγγέλλεται και από μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου, ο πραγματικός στόχος της επίθεσης που δέχτηκαν οι δύο καρδιοχειρουργοί με πρωτοστάτη και τον Υπουργό Υγείας, είναι ουσιαστικά ο αποπροσανατολισμός και η κοινής γνώμης από το απαράδεκτο και καταστροφικό για χιλιάδες μικρούς ασθενείς κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Αγία Σοφία. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών μέσω της προώθησης των περιστατικών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Υγείας για την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας προχωρούν με κάθε τρόπο και μέσο, χωρίς να λογαριάζεται το ανθρώπινο κόστος.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημ. Βαρνάβας αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι «φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας».
«Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ.Λοβέρδος» τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ενώ αντίθετα τον κατηγορεί ότι «παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: