Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ!




ΔΙΕΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
ΣΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΨΗ ΤΑ SPREDAS KAI ΤΑ CDS ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!
Βλέποντας και οι ίδιοι οι πιστωτές της χώρας το πλήρεςαδιέξοδο των μέτρων κατεδάφισης της Ελλάδας και λεηλασίας του ελληνικού λαού που υλοποιούν από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, αρχίζουν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης η Γερμανία ήδη επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους τουμεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών.


Η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει έτσι τη στεγανοποίηση των γερμανικών τραπεζικών ιδρυμάτωνπροκειμένου να υποδεχτεί προετοιμασμένη την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, στην οποία οδηγούν εκ του ασφαλούς τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι πιστωτές μας.

Το έκτακτο σχέδιο προβλέπει μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο «κούρεμα» ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα, με το Βερολίνο να επιθυμεί να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του.
Την ίδια ώρα η διεθνής των κερδοσκόπων φρόντισε σήμερα, με το αζημίωτο για τα μέλη της, να καλλιεργήσει παντού φήμες περί δήθεν ελληνικής χρεοκοπίας εντός του Σαββατοκύριακου, εκτοξεύοντας σε νέα ουράνια ύψη τις αποδόσεις των spreads και των CDS των ελληνικών ομολόγων. Η διάψευση αυτών των σεναρίων από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, το premium απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτινάσσεται στις 1.848 μ.β. την Παρασκευή, κατά 22,49 μ.β. υψηλότερασε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, νέο ρεκόρ πάνω από τις 4.000 μ.β. (στις 4.311 μ.β.) σημειώνουν τα πενταετή ελληνικά CDS, σύμφωνα με στοιχεία του παρόχου CMA, ενώ σε ρεκόρβρίσκονται και οι αποδόσεις στα διετή ελληνικά ομόλογα στο 55,84%.
Απέναντι στα σχέδια ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και τις προτάσεις, περί ''εξοστρακισμού''  της Ελλάδας από την ευρωζώνη που έχουν κυρίως ως στόχο να πιέσουν τις πολιτικές και οικονομικές ελίττης ευρωπεριφέρειας και ειδικότερα της Ελλάδας, οι οποίες έχουν ταυτισμένα τα συμφέροντά τους με το ευρώ, να προβούν σε επιλογές ταχύτερης εκποίησης, κοινωνικής και εργασιακής κατεδάφισης η χώρα έχει μόνο ένα δρόμο.
Για να βαδίσει όμως σε αυτόν τον δρόμο είναι εκ των «ων ουκ άνευ» μια μεγάλη αριστερή πρωτοβουλίαπου θα προωθεί τη συμπαράταξη της Αριστεράς στη βάση ενός εναλλακτικού, φερέγγυου, ριζοσπαστικού προγράμματος.
Προγραμματικές αφετηρίες μιας εναλλακτικής ριζοσπαστικής πορείας μπορεί και πρέπει να είναι:
- Η στάση πληρωμών επί του χρέους, με επιδίωξη τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του
-  Η έξοδος από το ευρώ και η άμεση σύγκρουση με τις πιο ακραίες αγοραίες εκδοχές της Ε.Ε.
-  Η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.
-  Η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών
-  Η ανασυγκρότηση του δημοσίου, για ένα νέο σύγχρονο, αποδοτικό ρόλο του
-  Η εθνικοποίηση-ανασυγκρότηση στρατηγικών οικονομικών κλάδων και επιχειρήσεων
-  Μια μεγάλη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: