Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

"Παραλύει" σήμερα η Γαλλία. Επίσης Απεργίες στη BA και Lufthansa


Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σήμερα στα μέσα μεταφοράς, στη λειτουργία των σχολείων, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Γαλλία καθώς τα συνδικάτα έχουν κηρύξει για σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο προβλέπει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και περικοπή δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Επιπλέον αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε 180 πόλεις της χώρας.
Η κίνηση των τραίνων ήταν μειωμένη το πρωί, κυρίως στην περιφέρεια, αλλά οι υπερταχείες που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια (TGV) κινούνται κανονικά.

Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν ένα πρώτο τεστ για την κυβέρνηση, μετά το μικρό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μια ημέρα μετά τη βαριά ήττα της κυβερνώσας Δεξιάς στις περιφερειακές εκλογές.
Ο υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Νταρκό, ο οποίος συνετρίβη από το σοσιαλιστή αντίπαλό του αντικαταστάθηκε από τον Ερίκ Βερτ.




Προβλήματα λόγω απεργίας της BA




Πολλές πτήσεις της British Airways καθυστερούν ή ακυρώνονται και τη Δευτέρα, καθώς κορυφώνεται η τριήμερη απεργία του προσωπικού.
Χιλιάδες επιβάτες της ΒΑ αντιμετώπισαν το Σαββατοκύριακο δυσκολίες στη μεταφορά τους εξαιτίας της μείωσης των δρομολογίων, που οφείλεται στην απεργία των πληρωμάτων καμπίνας μετά από αλλαγές στη μισθοδοσία και στο προσωπικό.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μείωση του προσωπικού στις πτήσεις μεγάλης διάρκειας, αλλά και στο «πάγωμα» των μισθών μέχρι και το 2012.


Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού εργάστηκαν 300 από τους 2.200 υπαλλήλους, αφήνοντας 140 αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Heathrow εκτός λειτουργίας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να αυξηθούν τα προβλήματα στη μεταφορά των επιβατών, καθώς υπάρχουν περισσότερες πτήσεις σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, η British Airways προσπαθεί να ρίξει νερό στη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι όλο και περισσότεροι υπάλληλοι αγνοούν την απεργία και συμμετέχουν στη διεξαγωγή έκτακτων πτήσεων.
Σε βίντεο που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Γουίλι Γουόλς, διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα την Κυριακή ήταν «πολύ θετική», με ένα «ικανοποιητικό» αριθμό εργαζομένων να έρχονται κανονικά στα πόστα τους.
Η εταιρεία απηύθυνε μήνυμα στους επιβάτες να ελέγχουν την ιστοσελίδα της για τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων.
Η απεργία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ζημία εκατομμυρίων για την αεροπορική εταιρία, ενώ το συνδικάτο Unite κάλεσε το ΔΣ της ΒΑ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους, ώστε να αποφευχθούν οι απεργίες που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακό.
Πηγή: in.gr 
και


Lufthansa pilots plan a new strike

Pilots are concerned the airline is trying to cut staff costs

Pilots at Europe's biggest airline, Lufthansa, will stage a new four-day strike from 13 April, following the breakdown of talks with management.

Pilot union, Vereinigung Cockpit, says it cannot accept a proposed pay freeze unless bosses stick to what it says was an "agreed deal" on job security.
A similar strike in late February was called off after one day after both sides agreed to new negotiations.
That strike was set to cost the airline around $25m a day.
           
The Cockpit union said Lufthansa was offering a 21-month pay freeze combined with worsening conditions.
It said in a statement: "We can only agree to a pay freeze or even reducing salaries if Lufthansa sticks to an already-agreed deal on safeguarding jobs."
It means Lufthansa pilots will join colleagues at the carrier's Germanwings affiliate and Lufthansa Cargo in striking to press for more job security....


7 σχόλια:

Rodia είπε...

Αυτη τη Παρασκευη να μην απεργησουν, κι απέ ας κανουν ο,τι θελουν! ;)

You Pay Your Crisis είπε...

Rodia,
σαν να με ειχε φωτισει ο θεος και ειχα βγαλει προ καιρου εισητηριο με KLM!

Ανώνυμος είπε...

ο μικροαστισμός σε όλο του το μεγαλείο

Rodia είπε...

Ανωνυμε, παλι σκετο το ηπιες το καφεδακι; :)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα γλυκό όπως κάθε φορά
μην μου πεις όμως πως αυτό δεν αποτελεί μικροαστισμό γιατί θα το ρίξω στο σκέτο μετά :)
κι αν δεν γίνομαι κατανοητός να το πω πιο απλά: δεν σας κόβω να έχετε τόσο χοντρό πρόβλημα με την κρίση άμα ανησυχείτε μην τυχόν και ματαιωθεί το ταξιδάκι στο εξωτερικό εξαιτίας των απεργιών
προφανώς πρέπει να σφίξει πολύ ακόμη ο κώλος των αριστερών για να διατυπώσουν ειλικρινή λόγο :)
χωρίς παρεξήγηση ε?

You Pay Your Crisis είπε...

Ανωνυμε,

ξερεις υπάρχει και μια λέξη που λέγεται "χιούμορ"!

cynical (αν δεν με ηξερες από πριν, θα με μαθεις!)

Lost In Translation είπε...

They shall pay for their crisis και γουστάρω επέκταση του κινήματος !