Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα !!!




Νομίζει, ο ατυχής αναγνώστης ελεεινών κειμένων, πως μπορεί να παραμυθιάζει επ’ αόριστον έναν ολόκληρο λαό. Νομίζει, ο ίδιος που τόσο εύκολα  βάφτισε θρίαμβο, το ίδιο που μέχρι τώρα αφόριζε, πως μπορεί τώρα να παρουσιάσει με επιτυχία την απόλυτη ανηθικότητα, τον ωμό εκβιασμό σαν άμεση δημοκρατία. Νομίζει ο αφελής των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων πως έγινε πια καλός στις μπλόφες ! Πως ο ‘λαουτζίκος’ θα τσιμπήσει σαν χάνος στις άτεχνες ντρίπλες του…

Νομίζει κι ο άλλος. Εκείνος. Ο σκοτεινός νους, που με ψυχοσύνθεση μαφιόζου, σκέφτηκε και πρότεινε το χθεσινό εγχείρημα, όποιος και να είναι (δεν ενδιαφέρει),νομίζει πως έτσι κι αλλιώς, θα βγει κερδισμένος. Νομίζει πως η παγίδα, είτε πέσει μέσα ο λαός, είτε ο Παπανδρέου, είναι ασφαλής. Πως ο ίδιος, πάντως, θα ‘κονομήσει. Νομίζει (αστείο πράγματι) πως δεν τον βλέπει κανείς. Πως κανείς δεν τον υποπτεύεται. Πως είναι αόρατος και ασχημάτιστος και σκότος επάνω του, αβύσσου…


Νομίζουν, οι επίορκοι φιμωμένοι χειροκροτητές, πως θα γλιτώσουν τα γιαούρτια και τις μούντζες. Πως με τα κολπάκια του σοφού τους αρχηγού, θα ανοίξει κάποια μαγική βαλβίδα και θα εκτονώσει την οργή μας. Νομίζουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που το σημείο βρασμού της κατάντησε πραγματικό ανέκδοτο, πως θα νομιμοποιήσουμε όλα τους τα ‘ναι σε όλα’. Πως θα αναγκαστούμε, τρομοκρατημένοι καταλλήλως, να ξεχάσουμε την προδοσία τους. Να ξεχάσουμε το μνημόνιο. Να ξεχάσουμε το μεσοπρόθεσμο. Να ξεχάσουμε τις φασιστικές τους μπαρούφες. Νομίζουν, οι αμίλητοιΟι αμέτοχοιΟι παθητικοί ακροατές της χθεσινής ομιλίας, πως με κολπάκια του ‘αρχηγού’ πού ξέρεις; Μπορεί και να γίνουν πάλι ‘γνήσιοι εκπρόσωποι’ της λαϊκής θέλησης !..

Νομίζουν τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής πολιτικής. Οι έχοντες και τρώγοντες απ’ τις τσεπούλες μας, ελέω εκείνου που ‘δεν χρωστούσε τίποτε’. Νομίζουν οι ‘Πάσχοι’ και οι ‘Όλγες’ (γιατί έχουν πια δημιουργήσει σχολή),  πως η κλίμακα της ξεφτίλας, που την κατεβαίνουν δυο χρόνια τώρα, δεν έχει πάτο. Νομίζουν κι αυτοί δεμένο τον γάιδαρό τους. Όπως και να τον λένε…

Λοιπόν, μάγκες μου, ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ! Κάντε το αύριο το πρωί. Μά το Θεό, ούτε σε συνταγματολόγο θα πάω, ούτε διαδήλωση θα κάνω, ούτε την Αλέκα δεν θα ακούσω. Κάντε το !! Κάντε το με τελεβόουτινγκ, την Κυριακή που μας έρχεται κιόλας ! Και πού ‘στε;  ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Ρωτήστε Ευρώπη ή Αλβανία. Ρωτήστε ευρώ ή δραχμή. Ρωτήστε ανάσκελα ή μπρούμυτα. Ρωτήστε κρέμασμα ή πνίξιμο. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ! Δεν με νοιάζει. Δηλώνω αναφανδόν ΥΠΕΡ ΟΠΟΙΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Ήδη σας έχω έτοιμη και την ΨΗΦΟ μου..

3 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Τρομοκρατημένη η Αντιπολίτευση και η Αριστερά μπροστά στο Δημοψήφισμα!

NP είπε...

Κανένα Πολιτικό κόμμα δεν θέλει δημοψήφισμα. Είναι λυπηρό. Κανένας δεν θέλει να έχει βάλει ο λαός στην όποια επόμενη κυβέρνηση μια ξεκάθαρη αντιμνημονιακή δέσμευση.
Δεν έχει τόση σημασία αν στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, μια ευρύτερη συμμαχία, ή ακόμη κι ένας "αριστερός" συνασπισμός.
Το βασικό είναι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο μνημόνιο, κι επομένως στην ΕΕ, και το ΕΥΡΩ και την εκποίηση κάθε δημόσιου πλούτου και κοινωνικής κατάκτησης.
Η βασική επιλογή εδώ που φτάσαμε είναι:
- Είτε υποτέλεια και αυξανόμενη εξαθλίωση
- Είτε προσπάθεια για αυτοδύναμη πορεία

Κανείς δεν θέλει το 2ο.
Αυτό δείχνει πόσο συστημικά είναι όλα τα κόμματα της βουλής, με πιο διπρόσωπο από όλα το ΚΚΕ

markos είπε...

Ναί στο δημοψήφισμα. Τώρα είναι η ευκαιρία να πούμε ΟΧΙ στους Τραπεζίτες.
Οσοι από την αριστερά δεν το θέλουν, ας κρυφτούν πίσω από τον Σαμαρά .