Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τα καμπανάκια της ενότητας

16-5-2010

Οταν, πριν από λίγες μέρες, στο συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα, η πορεία του ΠΑΜΕ έφθανε στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια έκαναν μερικά βήματα μπροστά κι ενώθηκαν μαζί τους. Παρά τη συγκίνηση και την ελπίδα που γέννησε αυτή η συνάντηση, οι ηγεσίες έσπευσαν να επισημάνουν ότι επρόκειτο για τυχαίο γεγονός, όπως πράγματι ήταν.
Αν και οι γραφειοκρατίες των κομμάτων της αριστεράς παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικές, όλο και περισσότερος κόσμος, αλλά και γνωστές προσωπικότητες της αριστεράς, μιλούν για την ανάγκη να βρεθούν όλοι μαζί και να αγωνιστούν γι' αυτά που τους ενώνουν, τους κοινούς στόχους.
Ο Αντώνης Μανιτάκης, ο Γιώργος Ρούσης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Ευτύχης Μπιτσάκης έκαναν δημόσιες εκκλήσεις για κοινή δράση της αριστεράς.


Ο καθηγητής φιλοσοφίας Ευτύχης Μπιτσάκης, διανοούμενος της αριστεράς, που κρατούσε πάντοτε χαμηλούς τόνους, την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι «στις κρίσιμες σημερινές στιγμές η αριστερά έχει ιστορική ευθύνη να σταματήσει τον εμφύλιο και να προτείνει ένα πρόγραμμα διεξόδου για να μη χαθούν αυτά που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα».
Παραδέχεται όμως ότι η ενότητα της αριστεράς δεν είναι εύκολη. «Οι διαφορές είναι δεδομένες. Η ενότητα της αριστεράς είναι ανέφικτη σήμερα. Είναι εφικτή, όμως, η κοινή δράση» αναφέρει. «Πηγαίνουμε στην καταστροφή. Κόσμος θα πεινάσει. Το κράτος έχει γίνει κράτος-τρομοκράτης. Πρέπει να υπάρξει οργανωμένη και κοινή αντίδραση».
Εδώ και λίγες μέρες, έχουν ξεκινήσει διεργασίες για μια πρωτοβουλία από διανοούμενους της αριστεράς, μέσω της οποίας θα απευθύνουν έκκληση στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, για κοινή δράση στους αγώνες, όπως ζητάει και ο κόσμος της αριστεράς που κατέβηκε αυτές τις μέρες στο δρόμο.
Οι διανοούμενοι της αριστεράς που παίρνουν μέρος στην κίνηση αυτή, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θεωρούν ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά έχουν ιστορικό καθήκον σήμερα «να συνεργαστούν ενάντια στην καταστροφική οικονομική πολιτική και ενάντια στο κράτος που τρομοκρατεί τους πολίτες».

2 σχόλια:

Στέργιος είπε...

Το γράμμα που δεν έλαβε (ακόμη) ο λαός…

BLOG: http://aristeripolitiki.blogspot.com/

pentanostimi είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΟ
http://pentanostimi.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html