Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΓΑΠ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΑΪ!



ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ!
Η ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ!
Αποφασισμένος να συνεχίσει απαρέγκλιτα τη λεηλασίατου τόπου και του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα τηςδημόσιας περιουσίας της χώρα αλλά και τη διαδικασία εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίαςστους κυρίαρχους ευρωπαϊκούς κύκλους δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χ. ΒανΡομπάι ό Γ. Παπανδρέου. Οι δυο τους συζήτησαν για την επίσπευση και την προώθηση της επονομαζόμενης «τεχνικής βοήθειας» προς την Ελλάδα αλλά και για την επιτάχυνση τωννεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαλαλεί για μία ακόμα φορά την πλήρη συμμόρφωση του ίδιου και της κυβέρνησης του στις απαιτήσεις τωνπιστωτών της χώρας, προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα μία «βιώσιμη και συνολική», όπως την ονόμασε, λύση της κρίσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, η οποία, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, περιλαμβάνει μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ακόμα και ως50%.


Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές«όσο επώδυνες κι αν είναι».
Όπως, όμως, πολλές φορές έχει αναλύσει η Ίσκρα καμία λύση δε μπορεί να είναι βιώσιμη και να δώσειπραγματική διέξοδο από την κρίση, όσο αυτή αναζητείται εντός της ευρωζώνης, αφού οι, σύμφυτες με την ύπαρξη της, αντιφάσεις της τελευταίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανακύκλωση και τηδιαιώνιση των ίδιων αδιεξόδων.
Έτσι, αυτό που  ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί «λύση» δεν είναι παρά η εγκαθίδρυση στην Ελλάδα ενός σκληρά ταξικού και μεροληπτικού, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίουμοντέλου ανάπτυξης, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει το «αύριο» των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, σημαντικό μέρος της συζήτησης Παπανδρέου-Ρομπάι αφιερώθηκε στο θέμα της επονομαζόμενης παροχής τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας, στην ουσία δηλαδή στο ζήτημα της εγκαθίδρυσης ευρωπαίων τοποτηρητών στην Ελλάδα, που θα εγγυηθούν την απρόσκοπτηαποικιακή διοίκηση του τόπου από τις ευρωπαϊκές ελίτ.
Σχετικά με αυτό το θέμα, εχθές (12/10) διοργανώθηκε η πρώτη διάσκεψη υψηλού επιπέδου από την «task force» της Κομισιόν για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τεχνική βοήθεια θα επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς:
μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης για την επιτάχυνση του ρυθμού και την εστίαση στα διαρθρωτικά ταμεία, καθώς και για τη δημιουργία βελτιωμένου επιχειρηματικού περιβάλλοντοςκαι τομεακά μέτρα για την ενέργεια, τον τουρισμό, τον γεωργικό τομέα και τη διαχείριση τωναποβλήτων,
φορολογίαέλεγχος των δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις,
οριζόντιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τη δημόσια υγεία, τηδικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση και τη διαχείριση των αποβλήτων.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν είπε: «Θέλω να τονίσω τη μεγάλη σημασία αυτής της διάσκεψης. Για μένα, αυτή η διάσκεψη αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για μια συντονισμένη κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια συνδρομής στην Ελλάδα ώστε να υλοποιήσει τις τόσο αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάκαμψή της».
Η συνεδρίαση, που διήρκεσε ολόκληρη την ημέρα, κατέδειξε την αποφασιστικότητα  των κρατών μελών και των διεθνών οργανισμών να κινηθούν ταχύτατα στην κατεύθυνση της αποικιοποίησης της Ελλάδας προκειμένου τα ευρωπαϊκά και άλλα κεφάλαια που θα εισβάλλουν στη χώρα μας να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι οι «επενδύσεις» τους θα είναι διασφαλισμένες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, τομείς προτεραιότητας είναι οι παρακάτω:
έναρξη 100 έργων υψηλής προτεραιότητας στο πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων που θα επιτρέψουν τη βέλτιστη χρησιμοποίηση των υπόλοιπων 15 δισ. ευρώ από τους προοριζόμενους για την Ελλάδα πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής της περιόδου 2007-2013 - βοήθεια για πρόσβαση στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και των σημαντικότερων συμπράξεων δημόσιου/ιδιωτικού τομέα
ένα μεγάλο σχέδιο δράσης με τη συμμετοχή ορισμένων κρατών μελών και του ΔΝΤ στους κρίσιμους τομείς της φορολογίας, του προϋπολογισμού και των δημοσίων δαπανών
προετοιμασία συγκεκριμένων διοικητικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, βάσει έκθεσης του ΟΟΣΑ και ενδεχόμενη στήριξη από σειρά κρατών μελών.

2 σχόλια:

markos είπε...

Δεν υπάρχει υποταγή στους ξένους.
Η ελληνική αστική τάξη είναι που μεθόδευσε την βοήθεια των ξένων.

Ανώνυμος είπε...

Αφου ειναι τόσο κυρίαρχη (ποτέ καυμένη μια ζωη τυχοδιωκτική ήτανε κια ειναι) γιατι...δεν τα κραταει όσα καρπωνεται τωρα για την πάρτη της! Ξερεις πολλές αστικές ταξεις να θελουν να μοιράζονται τον πλούτο της χώρας τους με άλλες;
γιατι δεν χαρασει την ΑΟΖ;
γιατι δενεχει βασεις στρατιωτικές στην Αμερικη ή καπου αλλου;
ο αγωνας του ελληνικου λαου ειναι διμετωπος: εναντια στους ντοπιους και ξενους κεφαλαιοκράτες...
εναντια στην εξαρτηση της χωρας!