Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ




ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ
ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΗ ΕΔΩ

http://jungle-report.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2012

1 σχόλιο:

"Ο ΑΝΤΙ - ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ" είπε...

Η δημοκοπική άνοδος (και εκλογική) της Χρυσής Αυγής είναι δημιούργημα του μνημονιακού καθεστώτος και θα αποτελέσει πολύτιμο δεκανίκι του στην παραπέρα καταστροφική πορεία του. Η Χρυσή Αυγή δε θα χρησιμεύσει μόνο στο μεταναστευτικό, αλλά συνολικά στην καταστολή των αντιστάσεων στην πολιτική της καπιταλιστικής λεηλασίας. Ως δημιούργημα του μνημονιακού καθεστώτος , ανδρώνεται πολιτικά και εκλογικά τη στιγμή που η επίθεση στο λαό θα ενταθεί με λυσσώδη μανία. Μετά τις εκλογές θα ζήσουμε το αποκορύφωμα του νεοφιλελευθέρου κανιβαλισμού. Η καταστολή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και δεν θα έχει τις συνηθισμένες μορφές που είχε μέχρι σήμερα. Θα έχει καινούργια, ποιοτικά χαρακτηριστικά , κάτι που αναγγέλθηκε από τον Σαμαρά και προεκλογικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Η νεοφασιστική-δολοφονική συμμορία θα παίξει το ρόλο του προβοκάτορα , αναλαμβάνοντας ρόλο εκεί που η επίσημη και θεσμοποιημένη βία του κράτους δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Ιστορικά η αντιπαράθεση της αστικής τάξης με το εργατικό κίνημα και την Αριστερά δεν έγινε μόνο ούτε αποκλειστικά με όπλο τους θεσμούς καταστολής του αστικού κράτους. Ναζιστικές και ακροδεξιές δολοφονικές συμμορίες έχουν παίξει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο σε περιόδους οικονομικής και πολιτικής κρίσης είτε μιλάμε για τα τάγματα εφόδου των ναζί στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, είτε για τις ακροδεξιές συμμορίες της λευκής τρομοκρατίας στην περίοδο μετά τη Βάρκιζα είτε για το κίνημα της καρφίτσας στην περίοδο της άνδρωσης της Ε.Δ.Α μετά το 1958 είτε για τη δολοφονία του Λαμπράκη. Είναι προεκτάσεις της κρατικής βίας , αναγκαία συμπληρώματα της κρατικής καταστολής.
Ανοικτές και απροκάλυπτες δολοφονίες μεταναστών, επιθέσεις σε μέλη αριστερών οργανώσεων, κοινωνικών κινημάτων, σε αντικαθεστωτικούς συνδικαλιστές και σε σκεπτόμενους, προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους, αυτή είναι η «πολιτική» ατζέντα της Χρυσής Αυγής για μετά τις εκλογές , αυτά δηλ. που έκανε και μέχρι τώρα. Παράλληλα η προβολή ό,τι πιο σκοταδιστικού και οπισθοδρομικού υπάρχει ως πολιτική σκέψη. Ρατσισμός , ξενοφοβία , χυδαίος ανικομμουνισμός και αναίρεση θεμελιακών αρχών του διαφωτισμού είναι το ιδεολογικό πλαίσιο της ναζιστικής συμμορίας που θα βρει ευήκοα ώτα σε αρκετά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Τώρα η συμμορία θα έχει την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας και την πολιτική δύναμη που της δίνει η συμμετοχή στο κοινοβούλιο. Μπορεί ακόμα να μεγαλώσει τα ερείσματα που έχει μέσα στο κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής. Το νεοφασιστικό μόρφωμα αποκτάει πολιτική υπόσταση , χάρη στην πολιτική της ανεργίας , της φτώχειας, και της εξαθλίωσης που έφερε το Μνημόνιο σε ευρεία στρώματα , όχι μόνο εργατικά αλλά και μικροαστικά και μεσαία. Από την άλλη άνοιξαν τα μνημονιακά κόμματα μέσα στη γενική ανυποληψία τους και τον φόβο της εκλογικής κατάρρευσης, άνοιξαν την ατζέντα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας για να εγκλωβίσουν τις συνειδήσεις των ψηφοφόρων τους. Τους έσπρωξαν όμως στην αγκαλιά της ναζιστικής συμμορίας , καθώς ο λόγος τους είναι πλέον ανυπόληπτος σε ευρεία στρώματα της εκλογικής τους βάσης και αδυνατούν να τα συσπειρώσουν. Ιδιαίτερα το ΛΑ.ΟΣ πληρώνει τους τυχοδιωκτισμούς του , την υποστήριξη στο Μνημόνιο και τη συμμετοχή του στο Παπαδήμιο κυβερνητικό έκτρωμα.
Το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο δεν θα είναι πια σε τίποτα ίδιο μ’ αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα και καλά θα κάνουμε να προετοιμαστούμε γι’ αυτή την αλλαγή. Οι όροι της ταξικής πάλης έχουν αλλάξει ραγδαία σε όλα τα επίπεδα κι αυτό είναι το σοβαρότερο μήνυμα που έχουμε να λάβουμε

«Ο ΑΝΤΙ – ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ»