Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΣτΕ: "Συνταγματικό και αναγκαίο το Μνημόνιο"


Πηγή: Capital gr

Του Παναγιώτη Στάθη


Συνταγματικό, αναγκαίο για τη διάσωση της χώρας, αλλά και κοινωνικά δίκαιο αφού αφενός τα δυσμενή μέτρα διαχέονται σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και αφετέρου οδηγούν στην εξυγίανση της οικονομίας , είναι το Μνημόνιο, σύμφωνα με τις εισηγήτριες του Συμβουλίου Επικρατείας.



Αυτό θα υποστηρίξουν την ερχόμενη Τρίτη 23/11 στην Ολομέλεια του ΣτΕ , οι κκ Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, οι οποίες θα ζητήσουν να απορριφθούν οι προφυγές κατά του μνημονίου που είχαν υποβάλλει ο Δικηγορικός Σύλλόγος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, συνταξιούχοι και οι άλλοι φορείς.



Σύμφωνα με τις πολυσέλιδες εισηγήσεις:



-Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δικαιολογούνται από λόγους δημοσίου συμφέροντος και σε κάθε περίπτωση «υπήρξε πρόνοια οι μισθοί και οι συντάξεις να διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα». Αναφέρουν χαρακτηριστικά πώς «οι συντάκτες του μνημονίου είχαν πλήρη επίγνωση των συνεπειών από τη μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων και των καταβαλλομένων στους συνταξιούχους παροχών, για το λόγο δε αυτό θεσπίζεται μεν η μείωση αυτή, λαμβάνεται, όμως, πρόνοια οι προκύπτουσες μετά την μείωση αυτή αποδοχές και συντάξεις να διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα. Συνεπώς, οι επίδικες ρυθμίσεις, με τις οποίες επέρχεται επέμβαση σε περιουσιακά δικαιώματα, δεν εμφανίζονται κατ’ αρχήν αντίθετες με την αρχή της αναλογικότητας».



-Η συμφωνία με την τρόικα δεν απειλεί σε καμία περίπτωση την εθνική κυριαρχία αφού «δεν παραχωρούνται με αυτή αρμοδιότητες σχετικές με την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας και την εποπτεία της υλοποιήσεώς της στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως εσφαλμένως υπολαμβάνουν οι αιτούντες, ούτε με τις διατάξεις του ν. 3845/2010 αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, περιορίζουσες καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, η ελληνική δε κυβέρνηση διατηρεί την κατ’ άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας».



-Οι δύο εισηγήτριες θα επισημάνουν ότι το μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από την Βουλή με πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση: «Εσφαλμένα προβάλλεται ότι το μνημόνιο αποτελεί διεθνή σύμβαση, αφού πρόκειται για συμφωνία δανεισμού, αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΕΚΤ και ΔΝΤ, η τελική όμως απόφαση για την εφαρμογή των προβλεπομένων ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα μη δεσμευτικό νομικά κείμενο με το οποίο δεν εκχωρούνται αρμοδιότητες άσκησης οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε ΕΚΤ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δια των περικοπών αποδοχών και συντάξεων επιδιώκεται αποκλειστικώς η εξυπηρέτηση των ταμειακών συμφερόντων του δημοσίου».



- Ήταν άλλωστε, αναγκαίο αφού «δια των περικοπών αποδοχών και συντάξεων επιδιώκεται αποκλειστικώς η εξυπηρέτηση των ταμειακών συμφερόντων του δημοσίου... Απαραδέκτως αμφισβητείται η νομιμότητά τους καθώς τα μέτρα παρίστανται πρόσφορα στη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κατά 2,5% του ΑΕΠ... Ελήφθησαν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας δημοσιονομικής κρίσης, η οποία είχε καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας μέσω των διεθνών αγορών και πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της... Τα επίμαχα μέτρα, τα οποία αποτελούν τμήμα του ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, δικαιολογούνται κατ΄ επίκληση σοβαρών λόγων δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι αποτελούν, ταυτοχρόνως, και σκοπούς κοινού ενδιαφέροντος των κρατών - μελών της Ένωσης».



-Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας αφού ουσιαστικά διαχέονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα: «..Σύμφωνα με το νομοθέτη οι επίμαχες περικοπές θα ασκήσουν επίδραση και στις αποδοχές των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα η οποία θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής των εγχώριων προϊόντων και συνεπώς στη διόρθωση των τιμών και υπηρεσιών κατά συνέπεια σε χαμηλότερο πληθωρισμό , αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενδυνάμωση της απασχόλησης και τελικώς στην αύξηση του ΑΕΠ. ...Τα μειονεκτήματα των περικοπών των αποδοχών αντισταθμίζονται από το πλεονέκτημα της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας...».




18 σχόλια:

celin είπε...

Ειναι νομικα αγραμματοι αραγε;η απλα πανε με το (κυριαρχο) ρευμα,go with the flow,που λενε κ οι φιλοι μας οι Αμερικανοι;
Τοσους λογους αντισυνταγματικοτητας εχουν προβαλλει ΔΣΑ,κ αλλοι φορεις.
Κατι εχω γραψει κ εδω εγω
http://celinathens.blogspot.com/2010/07/o-mik.html

H μονη μας ελπιδα στη δικαστικη εξουσια ηταν το Σ.τ.Ε,το οποιο δεν εχει διστασει να αντισταθει στην εκαστοτε Κυβερνηση.
Τωρα,κατι Αρειοι Παγοι και Ελεγκτικα Συνεδρια,αστα βραστα,
ο Γιωργος οντως ειναι πιο αντιεξουσιαστης απο αυτους.

Αν λοιπον,ΚΑΙ το ΣτΕ συνταχτηκε μαζι τους,τοτε δεν εχουμε πια τιποτα να περιμενουμε και απο αυτους.Για να δουμε..εις αναμονη της αποφασης.

Ελένη είπε...

Αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα δεν θα είμασταν τώρα εδώ. Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση από το ΣτΕ. Ένα ακόμη εξαπτέρυγο.

sofia είπε...

Διαβάστε Και ΤΟ ΦΕΚ/Γ/477/2009. Είναι το ΦΕΚ διορισμου της Κυρίας Σπυριδουλας Χρυσικοπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΦΕΚ υπογράφει ο σημερινός Πρωθυπουργός και έχει ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2009. Αθάνατη Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη!!!!!!!!

sofia είπε...

Οπως πάντα, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

You Pay Your Crisis είπε...

Σοφία,

πολύ σημαντική η πληροφορια σου. Το συγκεκριμενο ΦΕΚ ειναι ομως της 23/6/2009 και δεν αναφερεται στον διορισμο της χρυσικοπουλου.

Μηπως μπορεις να βρεις το σωστο;

sofia είπε...

Ζητώ συγνώμη για τον λανθασμένο αριθμό ΦΕΚ. Το σωστό ΦΕΚ είναι:
ΦΕΚ/Υ.Ο.Δ.Δ./477/9-11-2009. Αυτό το έχω κατεβάσει και σε PDF και έχω σημειώσει αυτά τα σημεία. Πως μπορώ να σας το στείλω σε PDF;

cynical είπε...

Sofia

pdf δεν ξερω να ανεβαζω. Μονο αν το κανω copy paste σε word.

Μπορεις να σκαναρεις το επιμαχο σημειο με την ημερομηνια, ωστε να το εχω σε jpg και να το βαλω επανω δεξια στο βλογ σε μονιμη θεση;

Ζηταω πολλα;

Αλλιως θα δω πώς θα το αξιοποιησω.

πρεπει να γινει γνωστη η διαπλοκη!

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ είπε...

Το “Tea Party”
και το προτσές της ανισόμερης και συν-δυασμένης ανάπτυξης του καπιταλισμού

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού έχει οδηγήσει σε τρία αλληλένδετα φαινόμενα:

α) Τα βοναπαρτιστικά καθεστώτα τύπου Τσάβεζ και Μοράλες στη Λατινική Αμερι-κή.
β) Την ένταση των αγώνων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, χωρίς ωστόσο να μαζικοποιείται η αριστερά.
γ) Το φαινόμενο “Tea Party” στις ΗΠΑ.

Τα φαινόμενα αυτά είναι εκδηλώσεις του προτσές της ανισόμερης και συνδυασμένης ανάπτυξης της κρίσης του καπιταλισμού σε παγκόσμια κλίμακα, και σαν τέτοια πρέ-πει να κατανοηθούν, δηλαδή σαν μέρη ενός Όλου που αναπτύσσονται αντιφατικά.

Παρόλο που το φαινόμενο “Tea Party” καθοδηγείται σαφώς από συγκεκριμένες μερί-δες της μεγαλοαστικής τάξης έχει βρει ρίζες στα μικρομεσαία αμερικάνικα στρώμα-τα. Αν και δεν θα περιμέναμε μια μαζικοποίηση της αριστεράς (για ιστορικούς λό-γους και αιτίες που έχουν την υλική τους βάση στο συνδικαλιστικό κίνημα και το κί-νημα των μαύρων) εντούτοις τα καθεστώτα τύπου Τσάβεζ και Μοράλες δεν άσκησαν επιρροή στις αμερικάνικες μάζες. Αν αυτό γινόταν θα σηματοδοτούσε μια βαθειά το-μή στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Αντίθετα τα μικρομεσαία στρώματα πείστη-καν γρήγορα από τη νέο-φιλελεύθερη ρητορική του “Tea Party” και αντέδρασαν στα «σοσιαλιστικά» μέτρα του Ομπάμα ή καλύτερα στις προθέσεις του, αν υπήρχαν καν. Λιγότερη φορολογία, λιγότερες κρατικές δαπάνες και ισοσκελισμένος προϋπολογι-σμός είναι η συνθηματολογία – πανάκεια του “Tea Party” που φαίνεται να έχει απο-δοχή από τα μικρομεσαία στρώματα –αποδοχή ενισχυμένη με αρκετά εκατομμύρια δολάρια από οργανωμένα μεγαλοαστικά συμφέροντα.

Βλ.:

★ Μαρξιστική Θεωρία και Πράξη
www.theorystudies.blogspot.com

sofia είπε...

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αρ. Φύλλου 477

9 Νοεμβρίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ Υ.Ο.Δ.Δ.)



Αριθμ. 9112
Διορισμός Αντιπροέδρου και μελών της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 1 της 177/28-12-2005
κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού
Οικονομίας και Οικονομικών «Οργάνωση και Λειτουρ-
γία της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής
(ΚΕ.Ν.Ε.)» (Β' 1856), όπως η παρ. 4 αντικαταστάθηκε με
την παρ. 2 της Υ314/28-12-2007 κοινής απόφασης του
Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οι-
κονομικών (Β' 2447).
2. Τα Γ1227/2-11-2009, 456/2-11-2009, 4362/2-11-2009,
382/2-11-2009 και 18506/3-11-2009 έγγραφα του Προέ-
δρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Προέδρου
του Αρείου Πάγου, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Πρόε-
δρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αντίστοιχα,
αποφασίζουμε:
Α. Διορίζουμε:
α) Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕ.Ν.Ε.) τον Παναγιώτη Φλώρο του Νικολάου, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας,
β) τακτικά μέλη της ΚΕ.Ν.Ε. τους:
1) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου του Χρήστου, Σύμβουλο
Επικρατείας,
2) Σπυρίδωνα Ζιάκα του Παύλου, Αρεοπαγίτη,

3) Παναγιώτη Νικολούδη του Ευστρατίου, Αντεισαγ-
γελέα του Αρείου Πάγου,
4) Χρυσούλα Καραμαδούκη του Γεωργίου, Σύμβουλο
του Ελεγκτικού Συνεδρίου,
5) Δημήτριο Μακρή του Ιωάννη, Πάρεδρο του Συμβου-
λίου της Επικρατείας,
6) Ιωάννη Σύμπλη του Νικολάου, Πάρεδρο του Συμ-
βουλίου της Επικρατείας,
7) Δημήτριο Βασιλειάδη του Ηλία, Πάρεδρο του Συμ-
βουλίου της Επικρατείας,
8) Φωκίωνα Γεωργακόπουλο του Παντελή, Νομικό
Σύμβουλο του Κράτους,
9) Διονυσία Καλλινίκου του Διονυσίου, Αναπληρώτρια
Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Κα-
ποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
10) Δημήτριο Τζουγανάτο του Νικολάου, Καθηγητή
του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών,


11) Αντώνιο Μπρεδήμα του Χαραλάμπους, Καθηγητή
του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών και
12) Παναγιώτη Βασιλακόπουλο του Μιχαήλ, Δικηγό-
ρο.
2. Γραμματείς της ΚΕ.Ν.Ε. ορίζονται ΟΙ Χρυσάνθη Φρα-γκούλη του Ζώη και Πηνελόπη Τσουκαλά του Κωνστα-ντίνου, μετακλητές υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2009
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΔΡΕΟΥ

sofia είπε...

Ανέβασα μόνο το επίμαχο κμμάτι του ΦΕΚ, λόγω περιορισμένου ογκου πληροφορίας που δέχεστε στα σχόλια. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.

sofia είπε...

Ολόκληρο το ΦΕΚ μπορειτε να βρείτε στο παρακάτω link:
http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος διορισμός της κυρίας Χρυσικοπούλου έγινε τον Φεβρουάριο του 2004 με βάση το ΦΕΚ/Β/481/05-03-2004. Στο ενδιάμεσο διάστημα ανύπαρκτη. Μάλλον τυχαίο? Θα στείλω και αυτό το ΦΕΚ

sofia είπε...

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ.Φύλλου481

5 Μαρτίου 2004

Αριθ. Οΐκ. 16386 (8)
Ορισμός Επικούρων μελών του Ανωτάτου Ειδικού
Δικαστηρίου γιατη διετία 2004-2005.
ΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Έχονταςυπόψη:
1. Τις διατάξεις: α)του άρθρου 10Οτου Συντάγματος και
β)του άρθρου 3του Νόμου 345/1976.
2. To 112/22.12.2003 έγγραφο του Ανωτάτου Ειδικού
Δικαστηρίου μετο οποίο μας ζητήθηκε ο αριθμόςτων Επι-
κούρων μελών για τη διετία 2004-2005.
3. Την 1/2004 απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμ-
βουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.
4. Την 3/2004 απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμ-
βουλίουτου Αρείου Πάγου, ορίζουμε:

Επίκουρα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για γέλου, 3) Αριστείδη Πελεκάνο και 4) Δημήτριο Τζιούβα,
το χρονικό διάστημα από 1.1.2004 έως 31.12.2005, τα πα- Εφέτες Αθηνών.
ρακάτω μέλη τα οποία θα ασκούν το έργο τούτο παράλ- Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
ληλα μετα κύρια καθήκοντάτους: Κυβερνήσεως.
Α. 1) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, 2) Άννα Καλογερο-
πούλου, 3) Αντώνιο Σταθάκη και 4) Θεόδωρο Αραβάνη, Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2004
Παρέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Β. 1) Νικόλαο Κωνσταντόπουλο, 2) Χρυσόστομο Ευαγ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

sofia είπε...

Και το αντίστοιχο link:
http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en

You Pay Your Crisis είπε...

Σοφια ευχαριστω πολυ

Για να καταλαβω :

Η Χρυσικοπουλου διοριστηκε το 2004 επι ΝΔ
Επίκουρο μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για γέλου (?? τι σημαινει αυτο??)

και μετά

επι Πασοκ το 2009 αναβαθμιστηκε σε τακτικο μελος του ΚΕΝΕ;

sofia είπε...

Διαβάστε και αυτό το ενδιαφέρον άρθρο της ελευθεροτυπίας σχετικά με την "πρόταση" του υπουργού δικαιοσύνης για την Ειρήνη-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σάρπ στις 19 Ιουνίου 2010. Και αυτό τυχαίο?????


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=174747

sofia είπε...

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
(Στις 2 Φεβρουαρίου 2004 ακόμα ΠΑΣΟΚ είχαμε)


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ.Φύλλου 481

5 Μαρτίου 2004

Αριθ. Οΐκ. 16386 (8)
Ορισμός Επικούρων μελών του Ανωτάτου Ειδικού
Δικαστηρίου γιατη διετία 2004-2005.
ΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Έχονταςυπόψη:
1. Τις διατάξεις: α)του άρθρου 10Οτου Συντάγματος και
β)του άρθρου 3του Νόμου 345/1976.
2. To 112/22.12.2003 έγγραφο του Ανωτάτου Ειδικού
Δικαστηρίου μετο οποίο μας ζητήθηκε ο αριθμόςτων Επι-
κούρων μελών για τη διετία 2004-2005.
3. Την 1/2004 απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμ-
βουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.
4. Την 3/2004 απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμ-
βουλίουτου Αρείου Πάγου, ορίζουμε:

Επίκουρα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για
το χρονικό διάστημα από 1.1.2004 έως 31.12.2005, τα πα-ρακάτω μέλη τα οποία θα ασκούν το έργο τούτο παράλ-ληλα μετα κύρια καθήκοντάτους:
. 1) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, 2) Άννα Καλογερο-πούλου, 3) Αντώνιο Σταθάκη και 4) Θεόδωρο Αραβάνη,Παρέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.Β. 1) Νικόλαο Κωνσταντόπουλο, 2) Χρυσόστομο Ευαγ-γέλου, 3) Αριστείδη Πελεκάνο και 4) Δημήτριο Τζιούβα,Εφέτες Αθηνών. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2004 ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ



Τα λέμε πάλι αύριο
Τώρα φεύγω και σας χαιρετώ

You Pay Your Crisis είπε...

Σοφια

σ'ευχαριστω πολυ.

Θα τα μαζεψω σε ενα κειμενο, το οποιο θα ανεβασω Τριτη πρωι.