Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ TOY ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ!



Πηγή: Iskra
FT: ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ!
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ - ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ - ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ! 
Νέο επεισόδιο στην τραμπάλα δημοσιευμάτων – διαψεύσεων, σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, δόθηκε σήμερα (19/01) με δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

Σημειώνεται πως χτες Τρίτη 18/01, ανάλογο δημοσίευμα της Die Zeit, διαψεύστηκε από την ελληνική και την γερμανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup). Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών, αποφασίστηκε, οι όποιες αποφάσεις να συνδεθούν με τη συνολική "λύση πακέτο", όπως την αποκάλεσε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Η «λύση», η οποία προτάθηκε ήταν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), να λειτουργήσει ως εργαλείο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού και του ιρλανδικού χρέους.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος θα ήταν το EFSF, να αγοράσει μαζικά στη δευτερογενή αγορά κρατικά ομόλογα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας. Υπενθυμίζεται πως αυτό το πράττει σε ένα βαθμό σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κοινωνικοποιώντας έτσι τις ζημίες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διεξάγει συνολική αναδιάρθρωση, χωρίς να χρεοκοπήσει...

Ο δεύτερος και μάλλον επικρατέστερος τρόπος, θα ήταν το EFSF, να παράσχει στην Ελλάδα, δήθεν χαμηλότοκα δάνεια, με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο, θα αγόραζε τα ομόλογα του στις δευτερογενείς αγορές, όχι στην ονομαστική αλλά στην τρέχουσα αξία τους. Ως γνωστόν, η τρέχουσα αξία των ελληνικών ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές, είναι σήμερα στα τάρταρα.

Αναδιάρθρωση με τους πιστωτές σε πρώτο ρόλο!

Φυσικά, οι «λύσεις» αυτές θα προϋπέθεταν τη συναίνεση των πιστωτών σε αυτές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιδιώξουν να πουλήσουν τα ομόλογα που κατέχουν στη μέγιστη δυνατή τιμή, είτε στο EFSF είτε στο Ελληνικό Δημόσιο ! Επομένως σε κάθε περίπτωση , οι πιστωτές θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα μπορούν να επιβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους όρους τους!

Τα σενάρια αναδιάρθρωσης είναι σενάρια καταδίκης του λαού!

Το σημαντικότερο όμως είναι, πως οποιαδήποτε αναδιάρθρωση εμπλέκει γίνεται με συναίνεση των πιστωτών και με πρωτοβουλία της ΕΕ, είναι 100% σίγουρο πως θα συνοδεύεται από σκληρά πακέτα δημοσιονομικής λιτότητας και αναδιαρθρώσεων! Όπως έγινε με την τρόικα και το Μνημόνιο, αντίστοιχη θα είναι και η μεταχείριση που θα υπάρξει για την Ελλάδα (αλλά και όποια άλλη χώρα), αναδιαρθρώσει το σύνολο του χρέους της υπό την αιγίδα του EFSF.

Άλλωστε, τόσο η Γερμανία, όσο και άλλες χώρες (Γαλλία, Ολλανδία κλπ) συνδέουν ευθέως οποιαδήποτε «λύση», με την ουσιαστική απαλλοτρίωση των δημοσιονομικών πολιτικών των χωρών της ευρωπεριφέρειας (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ της ΙΣΚΡΑ πατώντας εδώ).

Διαψεύσεων συνέχεια....

Σήμερα, σημειώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο νέος κύκλος διαψεύσεων των σχετικών δημοσιευμάτων. Καταρχήν, η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου του Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ, χαρακτήρισε τα σχετικά δημοσιεύματα ως «ανοησίες». Νωρίτερα σε αντίστοιχη διάψευση είχε προβεί και ο επικεφαλής του EFSF,Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παρόλα αυτά, όμως οι αναδιαρθρώσεις χρέους, όπως και πολλές άλλες πράξεις που αφορούν το χρηματοπιστωτικό κλάδο, ποτέ δεν προαναγγέλλονται. Και αυτή τη φορά μάλιστα τα σχετικά δημοσιεύματα, παρέχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία τους...

Η αμφισβήτηση του χρέους αποτελεί τη μόνη βιώσιμη επιλογή για το λαό!

   Ανεξαρτήτως του πότε θα επέλθει, η αναδιάρθρωση για την οποία όλοι κάνουν λόγο, είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει στην εξαθλίωση και την κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των πιστωτών!  Τη στιγμή αυτή, λοιπόν, επιβάλλεται η δημιουργία ενος μεγάλου λαϊκού κιινήματος, το οποίο θα αμφισβητεί το χρέος που φόρτωσε στην πλάτη του λαού η εξωνυμένη πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας. Στρατηγικός στόχος του κινήματος αυτού, θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με τρόπο που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και όχι των πιστωτών!
   Φυσικά, η επαναδιπραγμάτευση  αυτή, δεν θα είναι περίπατοςαλλά σύγκρουση καθώς θα θίγει ριζικά τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Και αν δεν μπορεί να επιτευχθεί με το ¨"καλό" τότε, η χώρα θα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει το όπλο του να σταματήσει σε προσωρινή ή ακόμα και σε μόνιμη βάση την αποπληρωμής του χρέους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Is there a Global War Between Financial Theocracy and Democracy?

http://www.huffingtonpost.com/les-leopold/is-there-a-global-war-bet_b_608703.html