Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!


ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΟΡΥΦΗΣ!
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι "αποφάσεις" των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης συνιστούν μια σειράγενικολογιών και αοριστολογιών χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, λόγω των αγεφύρωτων αντιθέσεων ληστρικών συμφερόντων μεταξύ Γερμανίαςκαι τραπεζιτών, με την ουσιαστική εμπλοκή των ΗΠΑ στην όλη διαμάχη.
Στα πλαίσιο αυτό, οι διεθνείς αντιδράσεις των αγορών, και όχι μόνο, απέναντι στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, διαγράφονται από επιφυλακτικές έως και αρνητικές!
Η ISKRA, με σκοπό την πληρέστερη και σφαιρικότερη ενημέρωσή σας στοιχειοθετεί ορισμένα χαρακτηριστικά ρεπορτάζ σχετικά με τις αντιδράσεις αυτές χωρίς να προβαίνει σε κρίσεις και σχόλιαγια την αντικειμενικότητα ή την πολιτική θέση που παίρνουν.

Τα εν λόγω ρεπορτάζ έχουν ως εξής:


Nomura – Marcuard CaveKal: Κρίσιμοι οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό haircut για την ενεργοποίηση των CDS - Τα θετικά και αρνητικά των αποφάσεων.... - Citigroup: Θα χρειαστεί κι άλλο haircut για την Ελλάδα
27/10/11 - 14:34
(upd)Τα θετικά και τα αρνητικά των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής παρουσίασε σε έκτακτη ανάλυση της η Nomura, στην οποία και εμφανίζεται αισιόδοξη για την πρόοδο που συντελέστηκε. Στην 4σέλιδη σημερινή ανάλυση της με τίτλο «EU Summit: Progress made on EFSF and Greek debt PSI» (Ευρωπαϊκή Σύνοδος: Πρόοδος έγινε στον EFSF και στο ελληνικό PSI), η Nomura θεωρεί ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν σαφώς καλύτερες από αυτές της 21ης Ιουλίου, αν και παραμένουν ορισμένα ερωτηματικά για τις λεπτομέρειες.
Στα θετικά των αποφάσεων, η ιαπωνική επενδυτική εντάσσει την αύξηση του ποσοστού του haircut του ελληνικού χρέους, αν και ακόμη χρειάζονται ορισμένες απαντήσεις για: ποιος θα συμμετάσχει, εάν ο στόχος του 120% για το ελληνικό χρέος μέχρι το 2020 είναι ρεαλιστικός, και αν τελικά ενεργοποιηθούν τα CDS.
 
Επιπλέον, ο μηχανισμός εγγυήσεων μπορεί να σταματήσει τα ισπανικά και τα ιταλικά ομόλογα από το να υποβαθμιστούν σε χαμηλότερη κλίμακα, ενώ είναι πολύ πιθανό και να μειωθεί το κόστος ασφάλισης. Σημαντική παράμετρος είναι και η πιθανότητα να συμμετάσχουν στην Ευρώπη και κεφάλαια από τις αναδυόμενες οικονομίες, ενισχύοντας τις πηγές άντλησης κεφαλαίων. Μάλιστα, ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να αυξήσει τη δύναμη πυρός του EFSF στο 1 τρις. ευρώ.
Στα θετικά ακόμη εντάσσει η Nomura και το γεγονός ότι η πολιτική σκηνή της Ευρώπης φαίνεται πρόθυμη να βρει μία λύση, γεγονός που φάνηκε και από την έγκριση του νέου ρόλου του EFSF από τη γερμανική Βουλή.
Ωστόσο, στις χθεσινές αποφάσεις δεν έλειψαν και αρνητικά σημάδια που πρέπει να προβληματίζουν. Σύμφωνα με τη Nomura, στο σχέδιο απουσιάζουν πλήθος λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανισμού στήριξης ως SPV, η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η προθυμία για βοήθεια από μεμονωμένες χώρες όπως η Βραζιλία.
Ένα ακόμη αρνητικό από τη Σύνοδο ήταν οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους, καθώς και ο ρόλος που θα έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα πρέπει να περιμένουμε απαντήσεις για το αν θα συνεχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει κρατικά ομόλογα, ή αν θα συμμετάσχει στον EFSF.
Αναπάντητα έμειναν και τα ερωτήματα σχετικά με το πλάνο της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, αφού το μοναδικό που ανακοινώθηκε ήταν ότι έχουν περιθώριο να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Citigroup: Θα χρειαστεί κι άλλο haircut για την Ελλάδα – Θα συνεχίσει να επεμβαίνει η ΕΚΤ
Απουσία λεπτομερειών και συγκεκριμένων πλαισίων βλέπει και η Citigroup στο έκτακτο report που δημοσιοποίησε με αφορμή τις αποφάσεις της χθεσινής συνόδου, επιβεβαιώνοντας πολλές μέχρι τώρα εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με την ίδια, τα συμπεράσματα που εκδόθηκαν δεν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες που θα είναι χρήσιμες για να διαπιστώσει κανείς τις συνέπειες τους. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες αυτές θα κρίνουν και την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων, ενώ δεν αποκλείεται η οριστικοποίηση τους να σταθεί εμπόδιο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Η Citigroup πιθανολογεί ότι θα υπάρξει και νέο haircut, καθώς το ποσοστό του 50% δεν μπορεί να θέσει σε βιώσιμα επίπεδα το χρέος της. Αν και το πακέτο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, οι αγορές δεν θα καθησυχαστούν εύκολα, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει να επεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
GaveKal: Περιμένουμε κρίσιμες απαντήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό haircut
Ασαφές είναι πλέον το πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβαν τα ξημερώματα οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα, καθώς αναμένονται απαντήσεις για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του haircut στα ελληνικά ομόλογα.
Σύμφωνα με νέα έκθεση της GaveKal, ενός εκ των συμβούλων της Marcuard, εκτιμάται ότι με haircut 50% στα ελληνικά ομόλογα θα χρειαστούν οι τράπεζες περί τα 106 δις. ευρώ. Ωστόσο δεν γίνεται αναφορά για τον τρόπο που θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια, πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των χωρών της ευρωζώνης ή των πόρων του EFSF. Αν και η έκθεση συντάχθηκε πριν γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις της Συνόδου, η GaveKal παρατηρεί ότι το πρόσφατο ράλι στις αγορές είναι απόρροια της προσδοκίας ότι τελικά, έστω και με δυσκολίες, θα υπάρξουν συμπεράσματα.
Η CaveKal αναφέρει ότι δεν έχει γίνει σαφές με ποιο τρόπο θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες στο νέο σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση των CDS. Εάν τελικά αποφευχθεί κάτι τέτοιο, τότε η αγορά των CDS θα «σβήσει».
Τα κεφάλαια που διαθέτει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης θα μπορούσαν να διπλασιαστούν, αλλά εάν προστεθεί και η αύξηση της μόχλευσης, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για 4πλάσια ή 5πλάσια κεφάλαια, αν μάλιστα ενεργοποιηθεί η προοπτική της μετατροπής του σε «όχημα ειδικού σκοπού» (SPV).
Εάν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, σε συνδυασμό με τις ασάφειες στο ρόλο που θα έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί μία κατάρρευση τύπου Lehman στην Ευρωζώνη. Εάν τελικά το σχέδιο που θα παρουσιάσουν είναι πειστικό τότε θα μπορούσε να κερδηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος για την ευρωζώνη, ώστε να προχωρήσουν τα κατάλληλα μέτρα.
Πηγή: bankingnews.gr

 Γιατί ενισχύονται οι τραπεζικές μετοχές ενώ κεφαλαιακά κατέρρευσαν; Έντονες διεργασίες ώστε να υλοποιηθούν αμκ με προνομιούχες από το ΤΧΣ- Προσπάθεια εξωραϊσμού των τιμών... - Τι δείχνει η στάση των ξένων....
27/10/11 - 15:20
(upd3)Η Ελλάδα διασώθηκε; Ποιος ξέρει κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε επί της ουσίας πέραν θεωρίες και γενικόλογες προσεγγίσεις. Το θέμα λοιπόν είναι απλό γιατί με όρους αγοράς οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται όταν οι τράπεζες φορτώθηκαν το πρόβλημα της χώρας και ζημιώθηκαν κατά τρόπο απαράδεκτο;
Γιατί οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται όταν κεφαλαιακά οι τράπεζες έχουν καταρρεύσει;
Απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα υπάρχουν.
Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών είναι απόρροια μιας προσπάθειας να ανέβουν τεχνικά οι τιμές ώστε οι επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου μέσω του ΤΧΣ να πραγματοποιηθούν σε ρεαλιστικές τιμές.
Με βάση το νέο νόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου θα πραγματοποιούνται σε τιμές «πολύ χαμηλότερες από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές»
Αυτό σημαίνει πρακτικά πολύ χαμηλότερες τιμές από τις τρέχουσες.
Αν λοιπόν συνεχισθεί η άνοδος των τραπεζικών μετοχών εξέλιξη για την οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά θα είναι για ένα σκοπό να αυξηθούν οι χρηματιστηριακές τιμές με στόχο οι τιμές των αμκ να είναι πιο ρεαλιστικές και όχι στα τάρταρα.
Επίσης ακόμη παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο το είδος των αυξήσεων κεφαλαίου από το ΤΧΣ.
Δηλαδή ακόμη παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο έκδοσης προνομιούχων μετοχών παρ΄ ότι με νόμο έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα η έκδοση κοινών μετοχών ως μοναδική λύση για το ΤΧΣ. Ωστόσο στο θέμα αυτό αναμένεται να δοθεί μάχη εντός και εκτός Ελλάδος ώστε να υπάρχει και η εναλλακτική λύση των προνομιούχων μετοχών.
Όσον αφορά του ποιοι αγοράζουν σήμερα αυτό που προκύπτει είναι ότι οι κινήσεις τους είναι δυσανάλογες με το μέγεθος των αποφάσεων της συνόδου κορυφής.
Κοινώς οι αγορές και εν γένει οι κινήσεις τους στο ΧΑ δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Οι κινήσεις των ξένων στις τράπεζες έχουν ως εξής....
- Στην Εθνική 600 χιλ η Citigroup , 50 χιλ η Cheuvreux, 50 χιλ η HSBC και 50 χιλ η Deutsche bank.
- Στην Alpha 109 χιλ μετοχές από την UBS, 120 χιλ η Bank of America Merrill Lynch και 150 χιλ η Citigroup
- Στην Eurobank 800 μετοχές ναι 800 μετοχές από την Bank of America Merrill Lynch και 50 χιλ από την HSBC
- Στην Πειραιώς 300 χιλ μετοχές από την Citigroup 110 χιλ από την Deutsche bank και 1,1 εκατ μετοχές από την Bank of America.
- Στην Κύπρου 20 χιλ μετοχές από την Citigroup.
Πηγή: bankingnews.gr

Ανάμικτες οι πρώτες αντιδράσεις για τη Σύνοδο

Δημοσιεύθηκε: 10:15 - 27/10/11 | Τελ. Ενημ.: 14:06 - 27/10/11
Θετικά υποδέχθηκαν τη νέα συμφωνία των Βρυξελλών τα πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο η έλλειψη κρίσιμων λεπτομερειών κάνει τους οικονομολόγους και τους αναλυτές να εκφράζουν επιφυλακτικότητα για την αποτελεσματικότητα των συμφωνηθέντων.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Francois Baroin δήλωσε πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες "θα σώσει το ευρώ". Η συμφωνία "θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση, θα βγάλει την ευρωζώνη από τη δύσκολη θέση, θα επιτρέψει στην οικονομία να ανακάμψει και θα σταθεροποιήσει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και στην παγκόσμια οικονομία", τόνισε και συμπλήρωσε: "Υπό αυτήν την έννοια, είναι μία φιλόδοξη, παγκόσμια και αξιόπιστη απάντηση".
Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία θα σώσει το ευρώ, ο κ. Baroin απάντησε: "Ναι, βεβαίως. Υπήρχε ο κίνδυνος μετάδοσης, ήταν μία συστημική κρίση".
Η συμφωνία που πέτυχαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σημαντικό βήμα που αγοράζει χρόνο, σχολίασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Bruce Zoellick, ενώ το Κρεμλίνοδηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξο για τη συμφωνία.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, συμπληρώνοντας ότι "η Κίνα είναι διατεθειμένη να συμβάλει στις προσπάθειες προστασίας της διεθνούς χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της παγκόσμιας ανάπτυξης".
--- Επιφυλακτικοί οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές
Λίγα περιέχονται στο σχέδιο της ευρωζώνης για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, σχολιάζει ο κ. Nouriel Roubini, ενώ προειδοποιεί πως χωρίς αυτό τα χρηματοοικονομικά σχέδια (που αφορούν στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη μόχλευση του EFSF) από μόνα τους θα αποτύχουν.
Το "Μεγάλο Σχέδιο" εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις λεπτομερειών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πώς θα γίνει η μόχλευση του EFSF, σχολιάζει η HSBC, ενώ εκτιμά πως οι ηγέτες της ευρωζώνης ενδέχεται να είναι υπερβολικά σίγουροι ότι θα λάβουν χρηματοοικονομική βοήθεια από το G20. "Τουλάχιστον, όμως, για τώρα η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει".
"Αποδεκτό συμβιβασμό για την Ευρώπη" χαρακτηρίζει ο κ. Joseph Ackermann τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για το "κούρεμα" 50% στο ελληνικό χρέος. Αναφερόμενος στις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ τραπεζιτών και πολιτικών, ο πρόεδρος του IIF και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank σχολιάζει: "Και οι δύο πλευρές πέτυχαν έναν αποδεκτό συμβιβασμό προς τα συμφέροντα της Ευρώπης".
Ο ευρωπαϊκός διχασμός εμπόδισε την εύρεση λύσης για την κρίση, εκτιμά το Stratfor, το οποίο αναφέρει ότι από τα τρία ζητήματα που βρέθηκαν στην ατζέντα της Συνόδου μόνο για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι - και εκεί εν μέρει.
Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι ανακοινώσεις της Συνόδου Κορυφής ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, σχολιάζει η Goldman Sachs. Επίσης, κρίνει θετικά την πρόθεση δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού σχεδίου για τις εγγυήσεις χρηματοδότησης, καθώς και τα ομόλογα CoCos.
Ωστόσο, επισημαίνει πως μέχρις ότου τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι τράπεζες θεωρηθούν από την αγορά risk-free assets δεν θα υπάρξει σταθερότητα στον κλάδο.
Πολλά ανοιχτά ερωτήματα αφήνει το "πακέτο" που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, υπογραμμίζει η Citi. Αν και καλύπτει πολλές πτυχές της κρίσης χρέους, πολλές λεπτομέρειες έχουν παραλειφθεί και ενδέχεται να αποτελέσουν σημαντικά εμπόδια στο μέλλον.
Κατά τη γνώμη της Citi, τα μέτρα για την Ελλάδα δεν αναμένεται να επαναφέρουν τη ώρα σε διατηρήσιμη δημοσιονομική οδό. Ως εκ τούτου, οι πιέσεις για επιπρόσθετο "κούρεμα" θα επιμείνουν, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές.
Σε γενικές γραμμές, αναφέρει ο οίκος, το "πακέτο" είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αναμένεται να καθησυχάσει μόνιμα τις αγορές. Ως εκ τούτου, η Citi εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει ενεργότερο ρόλο σε μεταγενέστερη φάση.
Τα αποτελέσματα της Συνόδου ήταν οριακά καλύτερα από το αναμενόμενο στο θέμα του EFSF, ευθυγραμμίστηκαν με τις μάλλον χαμηλές εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ήταν καλύτερα του αναμενομένου σχετικά με το ελληνικό χρέος, εκτιμά από την πλευρά της η Nomura.
Όπως επισημαίνει, είχε ιδιαίτερα χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση, όμως "σε αρκετές περιπτώσεις, οι ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι καλύτερες από αυτές του πακέτου της 21ης Ιουλίου, το οποίο δεν κατάφερε ούτε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος ούτε να προστατέψει την Ισπανία και την Ιταλία".
Και η Nomura τονίζει την έλλειψη λεπτομερειών αναφορικά με το EFSF, αλλά και το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζεται το θέμα της εμπλοκής της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά.
Το αν το πακέτο που ανακοινώθηκε αποδειχτεί μεσοπρόθεσμα ότι είναι πράγματι λύση που θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί από το αν μπορούν να εφαρμοστούν σημαντικές δημοσιονομικές προσαρμογές στην ευρωπεριφέρεια, αλλά και από το αν η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή θα είναι αρκετή για να πείσει τις αγορές ότι οι χώρες μπορούν σταδιακά να βγουν από την κρίση χρέους, σχολιάζει η Deutsche Bank.
Παράλληλα, λέει πως "υποψιάζεται ότι σημαντικά προβλήματα περιμένουν την ευρωζώνη", όμως σε γενικές γραμμές φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατάφεραν να δώσουν μεγαλύτερη διαύγεια σε ό,τι αφορά το "Μέγα Σχέδιο" απ' ό,τι περίμεναν οι αγορές.
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναφέρει ότι, δεδομένου πως οι τράπεζες έχουν τώρα την επιλογή είτε να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους είτε να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία για να ανταποκριθούν στους στόχους για υψηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια, θεωρεί πως ο κίνδυνος αποπληθωρισμού των assets ή μιας πιστωτικής κατάρρευσης παραμένει. Από αυτήν την άποψη, η Deutsche Bank διερωτάται πώς θα ποσοτικοποιηθεί, θα καθοριστεί και θα αποτραπεί η υπερβολική απομόχλευση.
Για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους σημειώνει πως θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης και διερωτάται τι θα θεωρείται χρεοκοπία στο μέλλον εάν δεν ενεργοποιηθεί τελικά ένα credit event στην περίπτωση της Ελλάδας.
Από την πλευρά της, η JP Morgan αναρωτιέται αν το κούρεμα κατά 50% των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα είναι αρκετό ώστε να υπάρξει βιωσιμότητα στο ελληνικό χρέος. Οι προβλέψεις στις οποίες βασίζει η τρόικα τον δείκτη χρέους προς ΑΕΠ 120% το 2020 είναι αισιόδοξες, επισημαίνουν οι αναλυτές του αμερικάνικου οίκου.
Σύμφωνα με τις πιο απαισιόδοξες δικές τους εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα είναι σταθερός στο 190% το 2020. Για την JP Morgan, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να επιταχύνει σε όρους growth για όλο το υπόλοιπο της τρέχουσας δεκαετίας και δεν μπορέσει να επιδείξει διαρκή πλεονάσματα της τάξεως του 4%, τότε θα χρειαστεί επιπρόσθετο κούρεμα, το οποίο θα περιλάβει και τα δάνεια των δημόσιων φορέων.
Πηγή: euro2day.gr

1 σχόλιο:

markos είπε...

Μην τους πιστεύετε.Ολα είναι στον αέρα.
Εμπρός για Ενιαίο Μέτωπο Παλλαϊκό.