Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα


Πηγή: Ενωση Οπαδών Σύριζα

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και να μην πληρώνουμε τους πρόσθετους φόρους που έχει ενσωματώσει η κυβέρνηση στους λογαριασμούς της;

Μπροστά στο νέο χαράτσι που επιβλήθηκε με την μορφή του «ειδικού τέλους ακινήτων» η μόνη ριζική λύση είναι η στάση πληρωμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν δεν πληρώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι προφανές ότι την άλλη μέρα αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει. Όμως κάποιοι καταναλωτές της ΔΕΗ είναι επιφυλακτικοί σε μια τέτοια προοπτική, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί έχουν σοβαρούς λόγους και δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι ή την επιχείρησή τους. Όμως υπάρχει και γι' αυτούς λύση ώστε να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι και να μην διακινδυνεύσουν την διακοπή της ηλεκτροδότησης.



Το κράτος έχει επιβάλει είσπραξη φόρων (εισφορά για την ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ) μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.Είναι άλλο ζήτημα η επιβολή ενός φόρου και άλλο ζήτημα ο μηχανισμός είσπραξής του. Ας, αφήσουμε στην άκρη κατά πόσο είναι δίκαιη η επιβολή φόρου της ΕΡΤ, των δημοτικών τελών ή του πρόσφατου τέλους της για την ακίνητη περιουσία και ας εξετάσουμε το θέμα της είσπραξης τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Η σύμβαση ενός πολίτη με την ΔΕΗ είναι για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επειδή δεν υπάρχει άλλος πάροχος είναι αναγκαστική γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Αν υπήρχε άλλος πάροχος, τότε είναι προφανές κάποιος πολίτης που ήθελε να καλύψει τις ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα θα είχε επιλογή και θα διάλεγε εκείνον που δεν κάνει αυτές τις κρατήσεις. Η είσπραξη φόρων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ μπορεί να εφαρμοστεί εφόσον την αποδέχεται και ο Πολίτης/πελάτης της ΔΕΗ.

Αν ο Πολίτης/Πελάτης της ΔΕΗ δεν αποδέχεται την είσπραξη των πρόσθετων φόρων και τελών που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ τότε θα πρέπει να πληρώσει μόνον τον λογαριασμό του ηλεκρικού ρεύματος που προβλέπει η σύμβασή του για την παροχή ηλεκρικού ρεύματος. Αν πληρώσει αυτό το ποσό, η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να του διακόψει το ρεύμα, διότι έχει τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Για να γίνει αυτό λοιπόν πηγαίνει ο Πολίτης/Πελάτης της ΔΕΗ και ζητάει να μην πληρώσει τον πρόσθετο φόρο για τα ακίνητα ή όλους τους φόρους που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό. Αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ δεν δεχτεί να εισπράξει αυτά που του ζήτησε ο πελάτης, τότε πηγαίνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδεχόμαστε (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.

Για μεγαλύτερη σιγουριά, το γραμμάτιο κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορεί να επιδοθεί στον πιστωτή (ΔΕΗ) με δικαστικό επιμελητή. Με τον τρόπο αυτό ο πιστωτής (ΔΕΗ) δεν θα έχει πλέον δικαίωμα να μας κόψει το ρεύμα. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί η ΔΕΗ να το διεκδικήσει δικαστικά. Ας κάνει λοιπόν αγωγή και να δούμε αν θα την κερδίσει. Μη ξεχνάμε επίσης - όσο υπάρχει Ε.Ε. - υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...
( http://enosy.blogspot.com/2011/09/blog-post_452.html )

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΕ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ "Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΕ..."
ΠΟΙΑ Ε.Ε. ?
ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.
ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ :ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ,
ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ 'Η ΑΠΛΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ "ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΕΣ" ΧΗΡΕΣ????????????????

OOO είπε...

Πραγματικοι "οπαδοι"οι ανθρωποι.
Με απλα λογια για να μαθουν.
Πρωτα κοινοποιουν στην ΔΕΗ με Δικαστικο Επιμελητη την προθεση τους να πληρωσουν μονο το ποσο του λογαριασμου,πληροφοροντας την(την ΔΕΗ) οτι σε διαφορετικη περιπτωση θα καταθεσουν το ποσο στο Ταμειο Παρακατηθηκων και Δανειων.Αν η ΔΕΗ αρνηθει τοτε καταβαλουν το ποσο στο ΤΠΔ κοινοποιωντας καθε δικαιωμα που απαρρει απο την συμβαση που εχουν υπογραψει με τον παροχο.
Κοστος Δικαστικου Επιμελητη 200 μεχρι 300 ευρωπουλα.
Γι 'αυτο οτι ειναι να γινει πρεπει να γινει μαζικα.Αρχιζοντας απο τον δρομο που μενουμε,την πλατεια που συχναζουμε,το καφενειο, κλπ,διαφορετικα τα "συνδικατα" και τα λοιπα συμπρακαλα ειναι κουρασμενα απο τα μπανια,εχουν να σκεφτουν και πως να πολεμησουν ο ενας τον αλλο.
Thanks

dimitris t είπε...

Η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική, όχι νομικίστικη, δεν πληρώνω!!!

Αμάν πιά: είπε...

@dimitris t

Αυτό λέει το κείμενο! Όμως επειδή όλος ο κόσμος δεν μπορεί να το λέει αλλά δεν κάνει πράξη αυτό το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, για πολλούς και διάφορους λόγους, δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πως ένας πολίτης που πράγματι δεν θέλει ή δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το νέο χαράτσι να μην το πληρώσει και να έχει περισσότερες εγγυήσεις ότι δεν θα του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Αμάν πιά: είπε...
"Αυτό λέει το κείμενο! Όμως επειδή όλος ο κόσμος δεν μπορεί να το λέει αλλά δεν κάνει πράξη αυτό το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, για πολλούς και διάφορους λόγους, δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πως ένας πολίτης που πράγματι δεν θέλει ή δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το νέο χαράτσι να μην το πληρώσει και να έχει περισσότερες εγγυήσεις ότι δεν θα του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα;"

Το πρόβλημα είναι ότι για να τα κάνεις όλα αυτά, θα πληρώσεις στο τέλος περισσότερα σε χρόνο και χρήμα μαζί. Δεν συμφέρει μεγάλε.... Άλλη λύση πρέπει να βρεθεί.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο φόρος για τα ακίνητα είναι ο μοναδικός δίκαιος φόρος του μνημονίου.
Πλήτει τους μικροαστούς που το παίζουν εισοδηματίες ολη μέρα στην καφετέρια της γειτονιάς, χωρις μέχρι τώρα να ιδρωνε το αυτί τους για τίποτα, και τις γιαγιαδες με τα 15 rooms to let χωρις απόδειξη 70€ /μερα.
Και λίγα τους βάζει να πληρώσουν.
Φυσικά η μπάλα παίρνει και τους αριστεριτζίδες της πλάκας, τους συριζαίους που έχουν στο όνομάτ τους τις μεζονέτες του πασοκου μπαμπα και τους κκεδες που έχουν τα ακίνητα του κόμματος...
Α.. και πούστε ?? Στο Σοσιαλισμό του Περισσου δεν υπάρχει ιδιοκτησία στα ακίνητα όλα είναι ΚΡΑΤΙΚΑ (ούτα καν δημόσια).

Αντε μας έχετε ρουφίξει το αίμα με τις παράγκες σας..