Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ


ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
του ciaoant1
Η όποια συναίνεση υπήρχε στην κυβέρνηση εξανεμίζεται ταχύτατα. Αυτοί που δεν έχουν λεφτά δεν πρόκειται να πληρώσεις, όσα πρόστιμα και να τους βάζει ο Γιωργάκης, και μάλιστα θα αρχίσουν αργά ή γρήγορα και κινήματα τύπου "δεν πληρώνω" και για λογαριασμούς ΔΕΗ και κάθε άλλο πιθανό και απίθανο φόρο/λογαριασμό/επιβάρυνση.

Όταν δεν έχεις, δεν πληρώνεις. Απλό είναι.

Και γίνεται ακόμα απλούστερο όταν αυτός που σε εγκαλεί να πληρώσεις...χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζόμενων δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων, έχει χαρίσει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων στις τράπεζες, έχει καταβροχθίσει τη μία μίζα μετά την άλλη, έχει αφήσει αφορολόγητους τους εφοπλιστές, την εκκλησία, έχει μειώσει τους φόρους για τους βιομηχάνους, έχει περάσει ένα σωρό αντεργατικούς νόμους διευκολύνοντας την κερδοφορία των "λίγων και εκλεκτών" αυτού του κόσμου, έχει πει επανειλημμένα ψέματα, έχει χτυπήσει "γέρους νέους και παιδιά" που διεκδίκησαν μια καλύτερη ζωή, κτλ, κτλ, κτλ.
"Το πάρτυ τελείωσε" μας είπαν πρόσφατα, με το ξέσπασμα της κρίσης. Μόνο που τα πραγματικά "party animals"...είναι αυτοί, και θα πρέπει όντως να το τελειώσουμε αυτό το πάρτυ.

Υπάρχει συσσωρευμένη μεγάλη κοινωνική οργή - είναι απλά εξοργιστικό πλέον να ακούς το Γιωργάκη, το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, κτλ να μιλούν για "προνομιούχους", "τζαμπατζήδες" και "συντεχνίες", όταν οι ίδιοι αποτελούν το μεγαλύτερο καρτέλ που έχει ρημάξει το λαό και έχουν το θράσος να μιλάνε κι από πάνω.

Όταν βλέπεις τον κόσμο να εξοργίζεται με κάθε πράξη, ακόμα και με κάθε λέξη που αμολά ο Γιωργάκης, είναι φανερό ότι η κατάσταση δεν είναι διατηρήσιμη για πολύ. Το "μήνυμα" της Αιγύπτου είναι ένα καταλυτικό φαινόμενο, που θα επιταχύνει τις εξελίξεις, όπως -κατά αντιστοιχία- οι φοιτητικές καταλήψεις στη Γαλλία είχαν υποβοηθήσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-2007.

Η κοινωνία απλά δε μπορεί να δέχεται για πολύ ακόμα την εξαθλίωση της υπό τις διαταγές του Γιωργάκη, του ΔΝΤ, και των λοιπών της "παρέας". Και ενώ στην Αίγυπτο δεν υπήρχε καμία λαική πολιτική οργάνωση, και η εξουσία περνά στο στρατό, ελλείψει άλλης λύσης, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όχι τέλεια, αλλά διαφορετικά. Και παρά τη φαινομενική ηρεμία, στην πραγματικότητα οι μέρες μιας κυβέρνησης που απλά ρημάζει και τιμωρεί το λαό, για χάρη μιας μικρής ολιγαρχίας, είναι πολύ μετρημένες.


Οι βουλευτές ψηφίζουν την αύξηση της φορολογίας και την αυστηροποίηση του φορολογικού συστήματος, οι ίδιοι, όμως, συνεχίζουν να εξαιρούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους από τη φορολογία. Έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τα φορολογικά τους προνόμια σε μια περίοδο κατά την οποία ζητούν από τους φορολογούμενους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ανάλογη είναι η προσέγγισή τους και σε ζητήματα εισοδηματικής πολιτικής. Από τη μια καταργούν 3 από τους 14 μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη αναπληρώνουν τις όποιες μειώσεις στο εισόδημά τους με τις ειδικές αμοιβές για την αυτονόητη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προωθούν τώρα τη δραστική περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς, φυσικά, να ασχολούνται με την επιδοματική πολιτική που ισχύει για τους βουλευτές. Οι τελευταίοι εξασφαλίζουν με τους κατάλληλους χειρισμούς μηνιαίες καθαρές αποδοχές της τάξης των 10 χιλιάδων ευρώ, ποσό που είναι εξωφρενικό με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του ελληνικού Δημοσίου και τη δρακόντεια πολιτική που εφαρμόζεται με την ψήφο των βουλευτών.

Η πολιτική υποκρισία της συντεχνίας των βουλευτών εκφράζεται και στις ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τους βουλευτές. Οι συντάξεις περικόπτονται και οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις γίνονται πιο αυστηρές για εκατομμύρια εργαζόμενους, οι βουλευτές, όμως, εξακολουθούν να έχουν προκλητικά ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια.

«Τζαμπατζήδες»

Είναι τέτοια η πολιτική τύφλωση των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών, ώστε ετοιμάζονται να ποινικοποιήσουν τη μη πληρωμή διοδίων στις εθνικές οδούς ή των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες τη στιγμή που έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους δωρεάν αυτοκίνητο πολυτελείας, και μάλιστα με οδηγό.

Απομονωμένοι σε ένα «χρυσό κλουβί» που επιδοτείται σε ετήσια βάση με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, οι βουλευτές λειτουργούν και σαν πολιτικό πλυντήριο για όλα τα κυβερνητικά σκάνδαλα. Μετατρέπουν με την ψήφο τους σε νόμους του κράτους τις πιο προκλητικές «αρπαχτές», από την προμήθεια άχρηστων γερμανικών υποβρυχίων μέχρι τη σχεδόν δωρεάν εκχώρηση του εθνικού οδικού δικτύου σε ομίλους κατασκευαστικών εταιρειών. Έτσι όπως λειτουργεί το κοινοβουλευτικό μας σύστημα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια χωρίς προηγούμενο έκρηξη λαϊκής δυσαρέσκειας.

Σε συμφωνία για την παροχή νέων κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να δανείζονται από την ΕΚΤ, ήλθε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα.

Η συγκεκριμένη στήριξη κρίθηκε απαραίτητη, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξαντληθεί το προηγούμενο πρόσθετο πακέτο των 25 δισ. ευρώ, καθώς η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Ωστόσο, για την παροχή της σχετικής αρωγής, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη ζητήσει από τις διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων να συντάξουν ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την επιστροφή τους στη διατραπεζική αγορά. Στο πλάνο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δράσεις για τη μείωση του λειτουργικού και του μισθολογικού τους κόστους.

Η κυβέρνηση ποινικοποίησε το κίνημα των πολιτών κατά της πληρωμής διοδίων, όπως και τους πολίτες που ζητούν φτηνότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποινικές κυρώσεις για το εισιτήριο των 1,40 ευρώ - πάλι καλά που δεν θα σε πυροβολούν. Υποθέτω πως, αν κάποιος δεν πληρώσει φόρους θα τον κρεμάνε στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό, ενώ, αν πιάσουν κάποιον να κλέβει, θα του κόβουν το χέρι με τον μπαλτά.

Δηλαδή, αν κάποιος δεν πληρώσει διόδια ή εισιτήριο –και αρνηθεί να πληρώσει το πρόστιμο- θα τον στείλουν στη φυλακή; Στη χρεοκοπημένη χώρα που ούτε ένας πολιτικός δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη χρεοκοπία –και κανείς δεν πήγε φυλακή- θα πάει φυλακή ένας πολίτης που δεν πλήρωσε διόδια;

Παραγράφονται οι ευθύνες υπουργών –με το περιβόητο άρθρο 86 του Συντάγματος- και θα πάει φυλακή ο πολίτης που δεν πλήρωσε εισιτήριο;
Κανένας πολίτης δεν θα πάει φυλακή. Η κυβέρνηση έχει τρομοκρατηθεί από την έξυπνη και μαζική αντίδραση των πολιτών, αντιλαμβάνεται πως θα υπάρξει εξάπλωση των αντιδράσεων και σε άλλους τομείς, και δεν ξέρει τι να κάνει. Είναι πολύ απλό: η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.

Το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης είναι η επιβολή ποινών και η τρομοκράτηση των πολιτών με την Αστυνομία που κάθε μέρα αναλαμβάνει και νέους ρόλους – τώρα θα τους κάνουν και εισπράκτορες των εργολάβων στα διόδια. Ποια θα είναι, όμως, η στάση της Αστυνομίας απέναντι στο λαό από εδώ και πέρα;

Τι; Πήγαν στην Αστυνομία για ένα σίγουρο μισθό; Τώρα πια θα έχουν καταλάβει πως δεν είναι και τόσο σίγουρος ο μισθός. Επίσης, φτάνει μια στιγμή –και έχει φτάσει για όλους μας- που πρέπει να διαλέξεις με ποιον είσαι. Είσαι με το λαό ή με τους Μπόμπολες; Αν δεν κάνω λάθος, δεν τους κάνουν λοβοτομή, όταν τους προσλαμβάνουν στην Αστυνομία – ο εγκέφαλος παραμένει άθικτος. Ας αποφασίσουν λοιπόν.

Εν κατακλείδι, είμαστε σε πόλεμο. Ηθικοί αυτουργοί για την εκτροπή στη χώρα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του. Χρεοκοπία, ατιμωρησία, ανομία, κρατική τρομοκρατία, αστυνομοκρατία – μαζεύτηκαν πολλά. Γιώργο, φύγε. Αντώνη, μη χαίρεσαι.

Συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τα 7 δισ. που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και το 2013, προανήγγειλε κατά τη συνέντευξη τύπου της τρόικας ο Σερβάς Ντερούζ. Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα είχε προτείνει στην Ελλάδα να επαναγοράσει χρέος, πουλώντας κρατική περιουσία.

Με την ανεργία να αναρριχάται κοντά στα επίπεδα του 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και τον πληθωρισμό να τρέχει με 5,2% τον Ιανουάριο 2011, η ελληνική οικονομία και κοινωνία βρίσκεται υπό συνεχή μεγάλη πίεση.

Δεύτερος στη σειρά πρώην βουλευτής που δήλωνε πλασματικά, δήθεν βουλευτικά, έξοδα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στη Βρετανία. 

Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή των Εργατικών, Ερικ Ίλσλι, που κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση των φορολογούμενων. Έκανε προσωπικά έξοδα 16.600 ευρώ τα οποία δήλωνε ως βουλευτικά. Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται πως "έχει πληγεί το κύρος των πολιτικών και του κοινοβουλίου".

Υπενθυμίζεται πως ακόμη ένας πρώην βουλευτής, των Εργατικών, ο Τζιμ Ντιβάιν, έχει καταδικαστεί για έξοδα 9.900 ευρώ.

Στην Αγγλία "ελίσσονται" πιο έξυπνα. Για μερικές χιλιάδες ευρώ βάζουν βουλευτές στη φυλακή, "εκτονώνοντας" έτσι σημαντικά τη λαική οργή, με το μικρότερο δυνατό κόστος (οι βουλευτές αυτοί μπορούν να αναπληρωθούν σχετικά εύκολα). Αντίθετα, όπως λέγαμε και σε παλιότερηανάρτηση μας:

Βέβαια, μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κανέναν να πηγαίνει φυλακή - η εξήγηση για αυτό είναι πως στην αστική τάξη, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει "ομερτά": 

Ξέρουν ότι αν καταδικάσουν κάποιον, αυτός μετά δε θα διστάσει να καρφώσει και πολλούς ακόμα, οδηγώντας σε καταστάσεις ντόμινο. Άρα, φοβούνται ότι ακόμα και ένα έστω "σοβαρό" στέλεχος να καταδικαστεί, θα μπορούσε να πάρει πολλούς ακόμα στο λαιμό του (διότι υπάρχει συσσωρευμένη άπειρη "βρωμιά" για πάμπολλα στελέχη). Και έτσι η στρατηγική του να δώσουν στο πλήθος μερικά έστω "εξιλαστήρια θύματα", ως ένα υποτυπώδες δείγμα "δικαιοσύνης", μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει.

http://img690.imageshack.us/img690/5584/amassivecrowdinalexandr.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: