Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ένα κράτος παρίας της ΕΕ πρόγευμα για τον Cthulhu…



Ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος * σχολιάζει τον Οδικό Χάρτη Παπανδρέου-Σαμαρά  

Σαν απάντηση στην εμφανιζόμενη ως απειλή προς τις χρηματαγορές φαίνεται ότι χαράχθηκε απόψε ένας οδικός χάρτης κυβερνητικής διάσωσης του δικομματικού συστήματος διακυβέρνησης ενός κράτους παρία της ΕΕ. Δεν είναι σχήμα λόγου. Αντιθέτως πρόκειται για την έκφραση του πολιτικώς ορθού λόγου του ελληνικού καθεστώτος των διαπλεκομένων, που σε συνεργασία με την ελίτ της Ευρωζώνης αναζήτησαν μία αμφιλεγόμενη μορφή συνεργασίας στο πλαίσιο της διπολικής πολιτικής κυριαρχίας στην Ελλάδα, με την μορφή μεταβατικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν τον Cthulhu! Αυτός δεν είναι άλλος από το μυθοπλαστικό τέρας των χρηματαγορών που ξυπνά στο Τόκιο για να περάσει την ημέρα του σκορπώντας τον τρόμο, συγκεντρώνοντας παράλληλα τον πλούτο των λαών, ενώ κατασκευάζει τον πλούτο εκείνων που το ταΐζουν με στρατούς ανέργων και λοιπών δυστυχισμένων «πολιτών», οι οποίοι ζουν στην εικονική πραγματικότητα που ο ίδιος ο μύθος του Cthulhu δομεί. Απόψε μπήκαν τα θεμέλια ενός Μεγάλου Συνασπισμού εξουσίας α λα ελληνικά, ο οποίος εμφανίζεται κατ’ αρχήν ως πρόπλασμα εξουσίας, συστήνοντας μία καρικατούρα κυβέρνησης που αποσκοπεί στο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Αφού δηλαδή πρώτα διαμορφώσει το «πιάτο» που θα προσφερθεί στον Cthulhu και πολιτικές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές ο Μεγάλος Συνασπισμός να καταστεί κυβερνητικός μονόδρομος για την χώρα μας.



Απόψε, φίλοι, το πανικόβλητο καθεστώς της διαπλοκήςπρόσφερε ως πρόγευμα στο τέρας Cthulhu μια μέχρι σήμερα σχετικά ευημερούσα κοινωνία, έστω και με έντονα τα τελευταία χρόνια αγοραία, εκφυλιστικά χαρακτηριστικά. Μαζί με αυτήν ως απαραίτητο συνοδευτικό, προσφέρονται η κρατική ισχύς και η εθνική αξιοπρέπεια,  καθώς και τα συμφέροντα κυριαρχίας που την αναπαριστούν και την αποκρυσταλλώνουν στο διεθνές σύστημα. Όλα, λοιπόν, θυσία στα πλοκάμια του Cthulhu; Όλα φίλε, καθώς εκεί που άλλοτε κρεµούσαν τα πολιτικά άρματα αυτοί που χτίσανε το ελληνικό κράτος, κρεμάνε σήμερα οι γύφτοι του πολιτικού προσωπικού τρομοκρατικές αναπαραστάσεις με τονCthulhu, για να κάνουν παιχνίδι σκορπώντας «σοκ και δέος» στο φιλοθεάμον κοινό του λαουτζίκου! Ο στόχος είναι ο λαουτζίκος να παραμείνει στο επίπεδο της εικονικής πραγματικότητας του αποψινού θεάτρου σκιών του πολιτικού συστήματος και να μην αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη «εικονική» δραματουργία  ρίχνει ένα πέπλο συσκότισης των πραγματικών σχέσεων που θα μεταβάλουν τη ζωή του σε ένα μόνιμο εφιάλτη από εδώ κι εμπρός, με τονCthulhu να τον απειλεί διαρκώς σε διάφορες μορφές. Όσο για τις σχέσεις αυτές ανατρέξτε στο άρθρο μου «Αυτή η ανάρτηση αφαιρεί τον συγγραφέα της», για να καταλάβετε την πολιτική ουσία του Cthulhu, και κυρίως τις πολιτικές πραγματικότητες που επιφέρει στη χώρα ο μύθος του α λα Ελληνικά, όπως τον διηγείται το καθεστώς στην προσπάθειά του να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά εξαιτίας της πτώχευσης που προκάλεσε.  

Στο πνεύμα αυτό χαράχτηκε απολύτως αυθαίρετα και καιροσκοπικά το πλαίσιο μιας  μεταβατικής κυβέρνησης υπό (κατά τα φαινόμενα) τον κ. Λουκά Παπαδήμο, πρώην διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, ο οποίος, όχι μόνον εκ των πραγμάτων συμμετείχε στις πανθομολογούμενες αλχημείες κατά την σκοτεινή για τους ευρωπαίους εταίρους μας, περίοδο ένταξής μας στην ΟΝΕ, αλλά επιπλέον καθ’ όλην την περίοδο της κρίσης εξέφρασε απερίφραστα και ενίοτε ως «λαγός»  τα συμφέροντα των δανειστών της Ελλάδας και των τραπεζιτών. Μάλιστα υπήρξε από εκείνους που προπαγάνδισαν ανενδοίαστα υπέρ της ένταξής μας στον, όπως αποδείχθηκε, καταστροφικό ατομικό μηχανισμό της τρόικας, τον οποία παρουσίαζε ως λύση για την επιστροφή μας σε ένα χρόνο στις αγορές! Δίχως υπερβολή ή προκατάληψη, ο άνθρωπος αυτός της οικονομίας και της αγοράς υπήρξε ένας από τους ελάχιστους που απέτυχαν σε όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες εκτιμήσεις τους για την πορεία της ελληνικής κρίσης. Σαν να μην έφτανε αυτό και ως μάλλον επιβράβευση της αποτυχίας του, σήμερα ένας ιδιόμορφος Μεγάλος Συνασπισμός αυτών που φέρουν την ευθύνη της πτώχευσης της χώρας, έστρωσε το δρόμο ώστε να  του παραδοθεί το πηδάλιο της χώρας, τώρα στη φάση της εξωγενούς αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους με «κούρεμα», το οποίο ο ίδιος με δημόσιες παρεμβάσεις του έκρινε ως καταστροφικό για τα συμφέροντα μας. Καλείται δηλαδή ο διορισμένος από τα συμφέροντα που συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κάτι υπερπροβεβλημένες παρωνυχίδες του πολιτικού συστήματος, όπως ο κ. Καρατζαφέρης, να διαχειριστεί μία κατά την άποψή του «καταστροφική» για τα συμφέροντα της χώρας, διαδικασία, την οποία πλέον αποδέχεται ως γεγονός! Εάν θεωρήσετε ότι έτσι κάνουν οι τεχνοκράτες, προφανώς αγνοείτε πώς η τεχνολογία της πολιτικής συνδέεται με την τεχνική στις οικονομικές αποφάσεις.

Για να διευκολυνθείτε ίσως σε μία μάλλον αντικειμενικότερη πρόσληψη της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται μέσω αυτής της κυβερνητικής προοπτικής, προσθέστε ότι τον κ. Λουκά Παπαδήμο είχε δημόσια προτείνει για την θέση του κυβερνήτη ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος αργότερα διατύπωσε και προπαγάνδισε την άποψη ότι η καλύτερη λύση για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης είναι η υιοθέτηση ενός διπλού νομισματικού συστήματος. Επ’ αυτού δεν έχουμε ακούσει, ή έν πάσει περιπτώσει, δεν έχει ακούσει ο γράφων, την άποψη του προαλειφόμενου από την διαπλοκή μεταβατικού πρωθυπουργού. Θα έχει ενδιαφέρον για να καταλάβουμε πού το πάνε τελικά τα συμφέροντα που συγκλίνουν στην ανάδειξη του κ. Παπαδήμου στον πρωθυπουργικό θώκο.

Σημειώστε επίσης την «βρωμιά» που επιτάχυνε τις διαδικασίες σχηματισμού του περίφημου οδικού χάρτη των διαπλεκομένων: Μέσω του παπανδρεϊκού παιγνίου με το «δημοψήφισμα», το ζήτημα της αποδοχής ή όχι της προτινώμενης από την ΕΕ συμφωνίας για τη σύσταση ενός νέου καθεστώτος χρεοστασίου, σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, μεταβλήθηκε απολύτως δόλια σε δίλημμα παραμονής ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Πέραν του κ. Παπανδρέου, όσοι αμέσως ή εμμέσως συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτής της διαλεκτικής είναι άθλιοι σαλτιμπάγκοι, ιερείς και ιέρειες τουCthulhu. Όσο για την αριστερά, που αντέδρασε απλώς στερεοτυπικά σε αυτή την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού για να στρωθεί το κόκκινο χαλί για τον σχηματισμό μιας καρικατούρας κυβέρνησης με εντολή την υπονόμευση του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος για τις επόμενες δεκαετίες, είναι άξια της τύχης της – την οποία θα διαπιστώσουμε όλοι σε λίγο καιρό!

Για τους επικοινωνιακούς διαύλους της διαπλοκής ας μην σχολιάσουμε: ο τίτλος «του Βήματος» που αναπαράχθηκε σε διάφορες μορφές με το ίδιο ελεεινό πολιτικά μήνυμα, για μια ανεξάρτητη χώρα ισότιμο μέλος του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, είναι ενδεικτικός και θα πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία της διαπλοκής και της εξάρτησης: «Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ…Διαμορφώνουν το πλαίσιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά». Παλιά ισχυρίζονταν ξετσίπωτα, επιδεικνύοντας μάγκικα πολιτική ισχύ, ότι ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις. Τώρα πλέον, βιώνοντας τεράστια απειλή για τα συμφέροντα των νταβάδων του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, οι διαπλεκόμενοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης στη χώρα μας οργίασαν για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης σωτηρίας τους. Δεν έχει σημασία αν η χώρα παραμείνει, εγκαταλείψει ή μισοεγκαταλείψει την ευρωζώνη, επί των ημερών της νέας κυβέρνησης οπερέτας, το κρίσιμο είναι να είναι οι δικοί τους στα πράγματα και να μην σπάσει η διαπλεκόμενη αλυσίδα που τους κρατά στη ζωή. Το ζήτημα είναι να μην χαλάσει η πολιτική και πελατειακή ισορροπία των νταβάδων εντός του καθεστώτος. Το θέμα είναι να μην διαταραχθεί το καθεστώς πατρωνίας στην κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας! Το κρίσιμο για την ώρα είναι να μην θρυμματιστεί η μηχανή της διαπλοκής. Και αυτό μοιάζει να εξασφαλίζεται με την  αποψινή κυβερνητική διευθέτηση.

Τούτη η χρωματισμένη με τις αποχρώσεις της διαπλοκής,κυβερνητική διευθέτηση που πιθανότατα θα προσφέρει ακόμα πολλές σελίδες με περιγραφές ευτράπελων, αποτελεί ασφαλώς ένα πρώτης τάξεως σωσίβιο για τον άνθρωπο που πυροδότησε τον μηχανισμό της πτώχευσης, τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, όμως, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί και το βαρίδι που θα συμπαρασύρει τον Αντώνη Σαμαρά στο βυθό μαζί με το σκάφος, που σύμφωνα με την παρομοίωση της κυβερνητικής γλώσσας, έπεσε στο παγόβουνο και πλέον ναυαγεί. Το ναυάγιο μπορεί να μην το «σώσαμε», από την άβυσσο όμως που μας απειλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, θα σωθούμε συμφωνά με το καθεστώς, με τιμονιέρη τον κ. Παπαδήμο, όπως τουλάχιστον τον εμφανίζουν οι δίαυλοί τους, πριν ανακοινωθεί επίσημα ο διορισμός του!

Όσο για την προσβολή βασικών θεσμών της δημοκρατίας και του πολιτεύματος στο πλαίσιο του κυβερνητικού ντιλ Παπανδρέου-Σαμαρά, επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω. Εδώ κρίνεται η ύπαρξη του ευρωλαού μας, του ευρωέθνους μας, του τραπεζίτη και του νταβά, για δημοκρατικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα μιλήσουμε; Όχι, τέτοια πράγματα αυτές τις ώρες μοναδικής γελοιοποίησης του θεσμικού οικοδομήματος κυρίως της Ελλάδας και δευτερευόντως της ΕΕ!! Θέλετε να ξεκαρδιστεί στα γέλια ο Cthulhu και να του κοπεί η όρεξη; 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: