Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

DER SPIEGEL: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΝΤ: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ!



ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα (;) στις 16 Ιανουαρίου, πέφτουν βροχή οι εκβιασμοί και οι υποδείξεις για κάθε μορφής νέα μέτρα, ιδιαίτερα για νέα δραστική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Η τρόικα, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να απειλεί εκ νέου ότι δεν θα έρθει στην Ελλάδα, αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα όλες οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και αν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2011!
Με το ένα χέρι οι τροϊκανοί σπρώχνουν στη λεηλασία των εισοδημάτων και επομένως, στην ύφεση και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και με το άλλο,αξιοποιούν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό για περισσότερα μέτρα λεηλασίας. 
Ο ελληνικός λαός έχει καταστεί άθυρμα και «κλωτσοσκούφι» σε ένα γιγάντιο σχέδιο κοινωνικής διάλυσης σε όλη την ΕΕ και όχι μόνο!

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το σημερινό δημοσίευμα του Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε εσωτερικό του έγγραφο, κρίνει ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το περιοδικό εκτιμά ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρείαμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της χώρας και θεωρεί ότι θα έπρεπε να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία και να επιτύχει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των επιλογών που διακρίνει το ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι είτε η λήψη νέων μέτρων λιτότητας είτε η αύξηση της βοήθειας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. «Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών της», αναφέρει σύμφωνα με το Der Spiegel το έγγραφο, διαφορετικά «οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είναι δυνατόν να αρνηθούν να αποζημιωθούν με ένα ποσοστό απομείωσης χρέους υψηλότερο του ως τώρα αναφερόμενου (σ.σ.:50%).
Το περιοδικό επισημαίνει επίσης ότι στο έγγραφο του ΔΝΤ γίνεται λόγος για καθυστερήσεις στηδιαρθρωτική προσαρμογή της χώρας μας, ιδίως σε ό,τι αφορά στην είσπραξη των φόρων και στηνπώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Στο μεταξύ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερο κούρεμα για να μπορέσει, όπως είπε, «να αναπνεύσει η Ελλάδα». Προειδοποίησε επίσης ότι ταυτόχρονα η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μια σειρά μέτρων και να προχωρήσει «πιθανόν σε προσαρμογές στους μισθούς».
Από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο Κλέμενς Φουέστ, σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι το «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέουςδεν είναι αρκετό προκειμένου να μπει η χώρα σε μια βιώσιμη πορεία. Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι η συμμετοχή των επενδυτών στο «κούρεμα» θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ακόμα κι αν, όπως είπε, προέκυπτε ο κίνδυνος ανοιχτής χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: