Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Με ελικόπτερα κατέβηκαν Ισπανοί βουλευτές στο κοινοβούλιο για να περικόψουν υγεία-παιδεία


Τελευταία ενημέρωση: 
Περίπου 2000 «Αγανακτισμένοι» προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών που έφτασαν με ελικόπτερο στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, ώστε να μην ψηφίσουν σημαντικές περικοπές σε υγεία και παιδεία, αλλά τελικά απωθήθηκαν από την αστυνομία.
ENET 15/6/2011


Ισχυρή αστυνομική δύναμη άνοιξε με χρήση κλομπς διάδρομο ασφαλείας ανάμεσα στους διαδηλωτές ώστε να μπορέσουν να μπουν οι βουλευτές και ο περιφερειακό πρωθυπουργός Αρτούρ Μας που είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο μπροστά στο κοινοβούλιο.
Οι βουλευτές προσήλθαν προκειμένου να συζητήσουν σήμερα και αύριο τον τοπικό προϋπολογισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές περικοπές δαπανών στους τομείς της υγείας και της παιδείας.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το πάρκο Σιουταντέλα, όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου, για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών τους οποίους αποδοκίμασαν φωνάζοντας “κανείς δεν μας αντιπροσωπεύει",  ρίχνοντας σπρέι στα ρούχα τους και πετώντας τους μπανανόφλουδες ή σμπρώχνοντας τους.
Στο μεταξύ, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το περιφερειακό κοινοβούλιο της Γαλικίας.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, γνωστό ως 15-Μ ή "οι Αγανακτισμένοι", άρχισε στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές και περιφερειακές ισπανικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: