Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Το ζόρι του Παπανδρέου


ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2010
Θ. Καρτερός
Τι ολέθριο μπορεί να προκύψει για τη χώρα, αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την πολιτική Παπανδρέου; Και γιατί με πανικό σχεδόν ο πρωθυπουργός μετέτρεψε και διακαναλικώς την εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση σε μάχη για ψήφο εμπιστοσύνης όχι στην πολιτική του -αυτό έτσι κι αλλιώς ισχύει- αλλά στην κυβέρνησή του; Αφήνοντας να αιωρείται πάνω από την Ελλάδα το φάντασμα της προσφυγής στις κάλπες εάν και εφόσον;
Ας υποθέσουμε ότι δεν λειτουργούν ούτε τα φιλοδωρήματα για τους συνταξιούχους, ούτε η ευαισθησία για τους άνεργους, ούτε οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν άλλα σκληρά μέτρα, ούτε η αφρώδης παρουσία του κάθε μέρα στις τηλεοράσεις. Και οι σκληρόκαρδοι Έλληνες του δίνουν και καταλαβαίνει στις κάλπες, από τις οποίες προκύπτει ένα αποτέλεσμα αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ και καταδικαστικό για την πολιτική του Μνημονίου.
Γιατί αυτό σημαίνει πολιτική αστάθεια; Αλλάζουν σε κάτι οι συσχετισμοί στο κοινοβούλιο; Όχι βέβαια! Μήπως θα σηκώσει αντάρτικο κατά της τρόικας ο Καρχιμάκης; Αλίμονο. Ξέρετε τι αλλάζει; Η άνευ όρων εξουσιοδότηση την οποία υποτίθεται ότι έχει ο Παπανδρέου να εκχωρεί ό,τι του καπνίσει από το παρόν και το μέλλον του πολίτη, για να σώσει, υποτίθεται, το παρόν και το μέλλον της χώρας. Τελειώνει το παραμύθι ότι οι Έλληνες δεν τα έχουν κάνει όλα γης μαδιάμ γιατί στηρίζουν το Μνημόνιο. Κι ότι ο Παπανδρέου κατάφερε το ακατόρθωτο, να μας βάλει σε τάξη.
Αν όμως πίστευε έστω κατ’ ελάχιστον όσα λέει ότι η πολιτική του είναι άδικη και σκληρή, αλλά επιβάλλεται εκ των πραγμάτων και έξωθεν. Αν έστω κατ’ ελάχιστον αλήθευε ότι παζαρεύει σκληρά με την τρόικα. Αν έστω κατ’ ελάχιστον επιθυμούσε να μην πάμε σε άλλα μέτρα, να χαλαρώσει η θηλιά στο λαιμό μας. Τότε θα του έκοβε ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ότι δηλαδή στο σκληρό του παζάρι το κακό εκλογικό αποτέλεσμα προσφέρει ένα σκληρό επιχείρημα: Cool, κύριοι Μαζούχ και Ρεν και Καν, γιατί η καμπάνα ακούστηκε και χτυπάει για όλους μας.
Αλλά όχι. Ο Παπανδρέου βάζει το μαχαίρι στον λαιμό μας. Γιατί το ζόρι του δεν είναι η έγκριση όσων ήδη διέπραξε. Είναι η εν λευκώ, ή εν... Σγουρώ εξουσιοδότηση για όσα χειρότερα θα διαπράξει. Έχει λοιπόν λαμβάνειν...

3 σχόλια:

στελιος είπε...

Η απειλή του ΓΑΠ είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο που επισείει τον φόβο πάνω στην Ελληνική κοινωνία.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.



Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι της Αυγής είναι νερόβραστοι!

Unknown είπε...

Στελιο,

Γινεσαι ΠΟΛΥ ενοχλητικος...

στελιος είπε...

Προς Dr Lambda
Σίγουρα σε ενοχλεί η Ριζοσπαστική σκέψη ,ο Διαλογος και η Δημοκρατία.ε?
Περαστικά!