Θέλετε να πάρετε μέρος στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά σας απασχολούν οι φράσεις και οι έννοιες των όρων «εξακρίβωση στοιχείων», «σωματικός έλεγχος», «προληπτικές προσαγωγές», καθώς και η εφαρμογή τους στην πράξη; Η 17η Νοέμβρη έφτασε. Το ίδιο και η υλοποίηση του σχεδιασμού των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία -εκτός από το δόγμα της «μηδενικής ανοχής»- θα δοθεί και αυτή τη φορά ...ιδιαίτερη έμφαση και στην «πρόληψη».
Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010
Ευέλικτη και πιο φθηνή κατά 30% η εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Πετρόπουλος Α.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/11/2010
Με "Μνημόνιο επιχειρηματικότητας και ευελιξίας" που θα περιλαμβάνει μισθούς κάτω από τα όρια της εθνικής συλλογικής σύμβασης και μειωμένα ασφάλιστρα για τους εργοδότες, δρομολογεί η κυβέρνηση τον δεύτερο γύρο παρέμβασης στα εργασιακά, αποτυπώνοντας και νομοθετικά τις απαιτήσεις της τρόικα και των εργοδοτών για μεγαλύτερη ευελιξία στους μισθούς, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και ευελιξία στον χρόνο εργασίας. Τελικός στόχος η γενική μείωση του κόστους εργασίας τουλάχιστον κατά 30% στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κύριος Micawber και η συναίνεση του «κάτι θα προκύψει»
Πηγή: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/11/2010
ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ*
Από τον Παύλο Γερουλάνο μέχρι τον Γιώργο Παπανδρέου η ανάγκη για μια νέα συναίνεση, για το καλό της πατρίδας εννοείται, ήταν από τα ρεφραίν το βράδυ της Κυριακής. Η κατεύθυνση της ασκούμενης πολιτικής δεν αλλάζει –κάτι που σφραγίστηκε από την ωριμότητα του ελληνικού λαού την πρώτη Κυριακή. Ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι τώρα που ξεπέρασε τον σκόπελο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, η κυβέρνηση έχει τρία χρόνια όπου μπορεί, με την αναγκαία συναίνεση πάντα, να αναδείξει το έργο της και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην απεξάρτηση από το Μνημόνιο.
Τα νέα μέτρα λιτότητας μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα, από τη The Wall Street Journal
Η άποψη ότι περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα μπορεί να έχει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα διατυπώνεται σε καταχώριση με τίτλο «More austerity in Greece will backfire», η οποία δημοσιεύεται στο blog The Source της οικονομικής εφημερίδας The Wall Street Journal.
Πηγή: tvxs
Ένας ήδη φοβισμένος ελληνικός πληθυσμός αναμένει ακόμα περισσότερη λιτότητα και φόρους να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Καθώς η ελληνική τραγωδία συνεχίζεται, η σοσιαλιστική κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί ξανά να ζητήσει τη συμβουλή των διεθνών δανειστών της. Tο βασικό πρόβλημα της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα είναι ότι προσπαθώντας να συλλέξει φόρους από μια οικονομία που συρρικνώνεται, η κυβέρνηση είναι σαν να κολυμπάει αντίθετα στην παλίρροια.
Από την επιμήκυνση στη χρεοκοπία
Πηγή: Sofokleous 10
Πορεία σε… fast track για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου χαράζει ο Πρωθυπουργός, έχοντας την ισχυρή στήριξη της Γαλλίας, που δεν παύει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις μια ελληνικής χρεοκοπίας στις εμπορικές τράπεζες της χώρας. Όμως, στην κυβέρνηση συνειδητοποιούν πλέον, ότι το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος, που ξεπερνά φέτος το 144% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τη γερμανική στρατηγική για το «κούρεμα» πιστωτών, οδηγούν τη χώρα με μαθηματική βεβαιότητα στη χρεοκοπία.
Τα δεδομένα του ελληνικού προβλήματος άλλαξαν ριζικά από χθες, καθώς: