ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ακύρωση της δανειακής σύμβασης – Λογιστικός έλεγχος –
παύση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους τώρα
- Συνοδεύεται από συντριβή των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων (μειώσεις μισθών – συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.)
- Δεν μειώνει αλλά αυξάνει το δημόσιο χρέος κατά 69 δισ. Διαγράφουν μεν 105 δις. ευρώ αλλά θα επιβαρυνθούμε με 174 δισ. (109 από ευρωζώνη, 28 από ΔΝΤ και 37 υπόλοιπο από πρώτο δάνειο).
- Επειδή αυξάνει το δημόσιο χρέος, και παρότι ευθύνεται για την 5η χρεοκοπία στην ιστορία του ελληνικού κράτους, καθιστά θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, μια νέα χρεοκοπία.
- Το πέρασμα των ομολόγων στο δίκαιο Αγγλίας – Λουξεμβούργου και η παραίτηση από την ασυλία, που προβλέπεται στη σύμβαση ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και αποικιοποίηση της Ελλάδας.
- Αλλάζει τον χαρακτήρα του δημόσιου χρέους, που από ιδιωτικό γίνεται δημόσιο μια και κατά τα δύο τρίτα θα κατέχεται από τα κράτη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και ΕΚΤ, προκαλώντας μεγαλύτερες δουλείες.
- Προκαλεί ένα ανυπολόγιστο άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία. Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ.
- Τέλος, κλείνει τον δρόμο του εσωτερικού δανεισμού, προς όφελος των τραπεζών από τη στιγμή που δεν αποζημιώνει ούτε στο ελάχιστο τους 11.000 ομολογιούχους – φυσικά πρόσωπα, που υπέστησαν σοβαρές απώλειες κι οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα.
- Την ίδια ώρα το ομόλογο της Goldman Sachs, ύψους 5 δισ., δεν εντάχθηκε στην ανταλλαγή κι οι ελληνικές τράπεζες με ομόλογα αξίας περίπου 50 δις. ευρώ από το νέο δάνειο θα ωφεληθούν 50 δις. ευρώ!
Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις υπογραμμίζει:
- Την περαιτέρω ανάγκη συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου από ανεξάρτητους επιστήμονες και αγωνιστές με σκοπό να αποκαλύψει τον επαχθή και παράνομο χαρακτήρα του χρέους.
- Τη σημασία που έχει να ακυρωθεί με τους αγώνες μας η νέα δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το δεύτερο δάνειο και μετατρέπει την Ελλάδα σε κράτος – παρία των πιστωτών.
- Την προτεραιότητα της λαϊκής δραστηριοποίησης και κοινωνικής πάλης ενάντια στο δημόσιο χρέος, κάτω από το αίτημα «δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε».
- Τη σημασία που έχει η ανατροπή της πολιτικής της φτωχοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών κάτω από ανυποχώρητους και ανεξάρτητους κοινωνικούς αγώνες.
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012
Nαι,καλά τα λέει,αλλά δεν εννώνονται κάποιοι,νέοι σαν τον Λαπαβίτσα και άλλοι,μακρυά από την κοινοβουλευτική αριστερά της συμφοράς,να πάρουνε μαζί τους και απλό λαό που μπορεί να μην είναι αριστεροί ,μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι και θα έρθει κάτι καινούργιο μακρυά από την κοινοβουλευτική σαπίλα και αρτηριοσκλήρωση
ΑπάντησηΔιαγραφή