Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κύκλος πέντε συζητήσεων από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου στο Floral, Φεβρουάριος 2012



Κύκλος πέντε συζητήσεων από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου στο Floral, Φεβρουάριος 2012

Πόσο ακόμη σε κρίση; Υπάρχει διέξοδος; Με το ευρώ ή χωρίς; Υπάρχουν περιθώρια κοινής δράσης της Αριστεράς; Ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ; Θα αποξενωθούμε και θα κλειστούμε στους εαυτούς μας ή θα αναπτύξουμε μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής αντίδρασης σε μια κοινωνία που αλλάζει, σε μια κοινωνία που βρίσκεται υπό κατασκευή; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΛΕ για κοινωνικό έλεγχο του χρέους και για άμεση παύση πληρωμών.


Ημερομηνία: Όλες τις Τετάρτες του Φλεβάρη
Ώρα έναρξης: Στις 8 το βράδυ
Διάρκεια: 2 ώρες
(Θα προβλέπεται αυστηρός συντονισμός και συγκεκριμένη διάρκεια της κάθε ομιλίας ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διάλογο, ερωτήσεις, κριτική και προτάσεις).

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου | Προτάσεις για έξοδο από την κρίση

Οι εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση. Παρουσίαση προτάσεων αναφορικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη βιομηχανία, τη διατροφική και ενεργειακή επάρκεια.

Ομιλητές:
Γιάννης Τόλιος (Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών)
Γιώργος Παυλόπουλος (οικονομολόγος)
Δημήτρης Καζάκης (οικονομολόγος)
Συντονισμός:
Γιώργος Παπαλεξίου (οικονομολόγος)



Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου | Το δημόσιο χρέος στη μέγγενη του ευρώ

Μια ιστορική αναδρομή στις οικονομικές κρίσεις και την ένταξη της Ελλάδας σε ΕΟΚ/ΕΕ με έμφαση στην ανάλυση της επικαιρότητας και τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τις επιπτώσεις των μέτρων στην καθημερινότητά μας, τη διόγκωση του χρέους καθώς και τεχνικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση και το «κούρεμα».

Ομιλητές:
Σπύρος Μαρκέτος (πανεπιστημιακός)
Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος - οικονομολόγος)
Μαρίκα Φραγκάκη (οικονομολόγος)
Συντονισμός:
Χριστίνα Λασκαρίδη (οικονομολόγος)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου | Κοινή δράση της Αριστεράς απέναντι στο χρέος

Μια κουβέντα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών χώρων της Αριστεράς. Η προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς για την αντιμετώπιση του χρέους και της κρίσης και τα εμπόδια προς μια τέτοια εξέλιξη.


Ομιλητές:
Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας)

Παναγιώτης Σωτήρης (πανεπιστημιακός)
Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ)
Διονύσης Τσακνής (συνθέτης - μουσικός)
Συντονισμός:
Κατερίνα Κιτίδη (δημοσιογράφος)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου | Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ

Ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, την προπαγάνδιση των κυβερνητικών πολιτικών και του μνημονίου. Αναφορά σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας στον Τύπο. Τι συμβαίνει με την ελευθερία λόγου; Ποια η σημασία της εναλλακτικής ενημέρωσης;

Ομιλητές:
Πέπη Ρηγοπούλου (πανεπιστημιακός)
Δημήτρης Τρίμης (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ)
Κώστας Βαξεβάνης (δημοσιογράφος)
Συντονισμός:
Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου | Εναλλακτικές μορφές οργάνωσης και αλληλεγγύης

Πώς παρεμβαίνουν οι διάφορες συλλογικότητες; Ποια η συμβολή τους, ο ρόλος τους και τα αποτελέσματα στην κοινωνία;

Ομιλητές:
Εκπρόσωποι και μέλη πρωτοβουλιών και κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης όπως η πρωτοβουλία Κίνηση 136 με επίκεντρο την εμπορευματοποίηση του νερού, ο συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο ο Σπόρος και το κίνημα Δεν πληρώνω χαράτσια.
Συντονισμός:
Ήρα Σινιγάλια (δημοσιογράφος)


Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων / Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr

1 σχόλιο:

  1. Τελικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την επίσημη Αριστερά (εκτός από ΚΚΕ και μικρων αριστερών/ελευθεριακών οργανώσεων) όταν ακόμα και την ύστατη στιγμή μας κοροιδεύουν με την ΕΛΕ και συζητήσεις περί χρέους.

    ¨οταν έχει αποδειχτεί περίτανα πως τον ''Λογιστικό Έλεγχο'' τον έχουν ήδη κάνει οι ελίτ χωρίς να μας ρωτήσουν, ποιά η σκοπιμότητα μιας συζήτησης περι λογιστικού ελέγχου αλλά και κυρίως ποια η σκοπιμότητα της συζήτησης περι χρέους, όταν αυτό αποτελεί μια συνέπεια της κρίσης.

    Αντί σαν Αριστερά, να συζητάμε την έξοδο της χωρας από το θεσμικό πλαίσιο (ευρωπαική ένωση, ευρώ και ακτεπέκταση σύστημα της οικονομίας της αγοράς) που δεν μας επιτρέπει να έχουμε μια αυτοδύναμη οικονομία, καθόμαστε και συζητάμε για Χρέος και αντε και για ευρώ. Ακόμα και η συζήτηση για ευρώ μόνο είναι άκαιρη χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε την έξοδο από ΕΕ.

    Αυτή είναι η κατάντια της Αριστεράς , την ώρα της μεγαλύτερης μεταπολεμικής καπιταλιστικής κρίσης (τουλάχιστον αυτό δείχνει η έκταση που έχει πάρει) η ''Αριστερά'' του Σύριζα και των Αριστερών Πατριωτών, να συζητάνε για χρέος και λογιστικού ελέγχους , Ρεφορμισμός σε όλο το μεγαλέιο του.

    Ιστορικά είναι ευκαιρία να συζητήσουμε για:
    1) μια οικονομία εκτός αγοράς (μη καπιταλιστική σε όρους μαρξιστικούς) και τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουμε

    2) και για την αντικατάσταση του κακέτυπου της δημοκρατίας (αντριπροσωπευτική δημοκρατία) από μια άμεση δημοκρατία (το τιμορφή θα πάρει θα το απαοφασίσει ο λαός)

    Συντροφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρώτη προειδοποίηση!

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να παραμένουν εντός θέματος.

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να είναι ευπρεπή.

Αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα.