Εκφράζονται ανοιχτά αμφιβολίες για τις... «συνταγές» της
Πηγή: newsbeastΕκφράζοντας έντονες ανησυχίες για τα προτεινόμενα μέτρα «εξυγίανσης» του ΔΝΤ σε Λατινική Αμερική και Άπω Ανατολή, η πολιτική ηγεσία της Ισλανδίας ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρα.
Τρία χρόνια μετά την εμπλοκή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού στα οικονομικά δρώμενα της χώρας, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Johanna Siguroardottir, ανακοίνωσε την διακοπή της «συνεργασίας» και την αποχώρηση του αρμόδιου κλιμακίου από τη χώρα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Arni Pall Arnason, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση απεμπλοκής του ΔΝΤ από την οικονομική πολιτική της Ισλανδίας, σημείωσε ότι θεωρεί… αμφισβητούμενα τα προτεινόμενα μέτρα (walfare state) που εφαρμόζει το Ταμείο στη Λατινική Αμερική και την Άπω Ανατολή.
«Κανένα σωσίβιο από BCE, FMI ή Παγκόσμια Τράπεζα… καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία απέναντι σε ξένες χώρες. Μια πορεία με τη συμμετοχή των πολιτών, χωρίς περικοπές δικαιωμάτων και με τη σλαϊκή συμμετοχή» ήταν τα λόγια της Ισλανδής πρωθυπουργού…
αιντες και στα δικα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλα πρωτα πρεπει να ξεφορτωθουμε γιωργακηδες, σαμαραδες, καρατζαφερηδες, τσιπρες, παπαρηγες, κουβεληδες και λοιπους λιγοτερο η περισσοτερο ξεπουλημενους στα χρηματοπιστωτικα κορακια.
ο δρομος θα ναι μακρυς. κουραγιο...
και πράγματι από ότι φαίνεται, η Ισλανδία με την εν μερει αντι-ΔΝΤ ή αντι-ΕΕ (και αντι-βρετανική πολιτική) ανακάμπτει. 2.2% σε ετήσια βάση η αύξηση του ΑΕΠ.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tradingeconomics.com/iceland/gdp-growth-annual
Σίγουρα ανακάμπτει? Χωρίς μνημόνια,μεσοπρόθεσμα και "δεν υπάρχει άλλη λύση"?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να το δω δε θα το πιστέψω.
Θωμάς