ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
Η Ίσκρα έχει πολλάκις εξηγήσει ότι μέσα στο υφιστάμενο νεοφιλελεύθερο και μονεταριστικό πλαίσιο της ευρωζώνης είναι, επί της ουσίας,αδύνατη η όποια λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει τόσο τη χώρα μας όσο και άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, και δη της περιφέρειας αυτής.
Παράλληλα, έχει επισημάνει εξίσου πολλές φορές, πως πρόκειται για ένα άδικο χρέος το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναγνωριστεί ως χρέος του ελληνικού λαού. Οι απόπειρες των ευρωπαϊκών ελίτ να «εξυγιάνουν» τα ελληνικά δημοσιονομικά πέφτουν διαρκώς, κάτι που είναι αναπόφευκτο, στο κενό, ενώ την ίδια ώρα οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται αφενός αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο ελληνικό χρέος, αφετέρου ωθούν σε σημεία εξαθλίωσηςτον ελληνικό λαό, σε μια ατέρμονη διαδικασία που είναι ταξικά και κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική.
Κυβέρνηση και τρόικα επιμένουν στη συνέχιση αυτής της αδιέξοδης πολιτικής, την ώρα που ακόμη και κατ’ εξοχήν συστημικές δυνάμεις τους λένε πως αυτή δεν οδηγεί πουθενά.
Εχθές, ανήμερα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Κοινωνικής Λεηλασίας και Εθνικής Κατεδάφισης, εν μέσω ενός βρώμικου χημικού πολέμου σε βάρος του κόσμου που διαδήλωνε ενάντια στην καταστροφή του τόπου και του λαού, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και εκ των θεμελιωτών του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού οικοδομήματος, Β. Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, αναγνώριζε πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μη βιώσιμο βάρος χρέους και το να ζητάμε από τους Έλληνες να «αποπληρώνουν τα χρέη τους σε ένα ισχυρό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ, είναι τρέλα». Παράλληλα πρόσθετε ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να προσθέτουμε χρέος σε ένα βάρος που ήδη είναι μη βιώσιμο» και τόνισε ότι «οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες ανέλαβαν κίνδυνο που γνώριζαν όταν αγόρασαν ελληνικά ομόλογα».
Την ίδια ώρα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως, η Blackrock, έβγαινε και έλεγε μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Larry Fink, πως «ζητάμε από χώρες όπως η Ελλάδακαι η Ιρλανδία να επιβάλουν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης, προκειμένου την ίδια στιγμή να πληρωθούν τα ομόλογα της χρηματοοικονομικής κοινότητας.
Αυτό δεν είναι δίκαιο, καθώς άλλες χώρες όπως η Ισλανδία είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Το είδαμε να συμβαίνει στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα στέρεψε από χρήματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον κοινωνικό ιστό χωρών όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία».
Το πανθομολογούμενο αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τη χώρα κυβέρνηση και τρόικα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Μια συμπαραταγμένη Αριστερά μπορεί, εκκινώντας από τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του εγχώριου τραπεζικού τομέα, τη ρύθμιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέουςκαι την αποδέσμευση της χώρας από τα ασφυκτικά πλαίσια της ευρωζώνης, να θέσει τις βάσεις για μία νέα πορεία ανασυγκρότησης του τόπου σε μία προοδευτική κατεύθυνση.
Θα πρέπει, λοιπόν οι δυνάμεις της Αριστεράς να ανταποκριθούν σε αυτό το ιστορικό τους καθήκον και να μην αφήσουν αυτήν την τεράστια ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πρώτη προειδοποίηση!
Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να παραμένουν εντός θέματος.
Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να είναι ευπρεπή.
Αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα.