Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ…




ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
του Β. Βιλιάρδου
Όσο περνάει πολύτιμος χρόνος, χωρίς ριζικές αποφάσεις, τόσο υψηλότερη θα γίνεται η απαιτούμενη διαγραφή χρεών, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος στάσης πληρωμών και τόσο πλησιέστερη η διάλυση της Ευρωζώνης

«Τίποτα δεν μένει ίδιο για πολύ καιρό. Όλα γύρω μας αλλάζουν και αυτό μπορεί να είναι είτε ενθαρρυντικό, είτε απειλητικό – εξαρτάται από το πώς εμείς οι ίδιοι το βλέπουμε ή/και το αντιμετωπίζουμε. Οι καλύτερες αλλαγές είναι αυτές που επιδιώκουμε εμείς να κάνουμε και όχι αυτές που μας επιβάλλονται» (R.Ashton)

Έχουμε ήδη γράψει ότι (Ο Θάνατος της Δημοκρατίας – ένα γεγονός επίκαιρο τη σημερινή ημέρα), η Ελλάδα αποτελεί μία «ιδιάζουσα» περίπτωση, αφού κατέφυγε στο ΔΝΤ πριν ακόμη διαπιστώσει την αδυναμία δανεισμού της. Όπως τονίζουν δε τα διεθνή ΜΜΕ, «συνθηκολόγησε» χωρίς καν να αντιμετωπίσει τον «εχθρό», ενώ ο δρόμος, ο οποίος της επιβλήθηκε (ελεγχόμενη χρεοκοπία - άρθρο μας «Το χρονικό της αποτυχίας»), ήταν πιθανότατα «προμελετημένος». Παραλληλίζοντας τώρα τον «οικονομικό» πόλεμο με το «συμβατικό», θα ήταν σαν η κυβέρνηση μας να είχε παραδώσει τη χώρα στον εχθρό, πριν ακόμη πλησιάσει στα σύνορα της - χωρίς να δώσει δηλαδή την παραμικρή μάχη. Όσον αφορά δε τα εκβιαστικά διλήμματα, με τα οποία επιχειρείται η επόμενη «υπεξαίρεση» της ψήφου των Ελλήνων Πολιτών, είναι πιθανότατα «προσχεδιασμένα» (Η προδοσία της Ευρώπης) – αν και προβλέπεται μία μάλλον αυξημένη αποχή, μία λευκή ψήφος ίσως, αφού δεν «προβάλλονται» εναλλακτικές, ρεαλιστικές λύσεις.  
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

2 σχόλια:

  1. Πίσω από τον νομισματικό πόλεμο αυτό που φαίνεται να διαλύεται είναι ο Καπιταλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι ενστάσεις εδώ είναι δύο.

    1) Οι χώρες δεν είναι νοικοκυριά να έχουν χρεωθεί για την επίπλωση τους, ως εκ'τούτου μια χώρα δεν μηδενίζει ποτέ το χρέος αλλά το εξυπηρετεί. Βρείτε μου μια χώρα με χρέος μηδέν και τρυπήστε μου τη μύτη.

    2) Το φορολογικό καθεστώς στην Ελλαδα είναι εν ολίγοις το εξής: Βαράτε τους μισθωτούς και απαλλάξτε το κεφάλαιο. Βέβαια ο Β. σαν σύμβουλος επιχειρήσεων τι θα έλεγε! Εχουν δοθεί και από αυτό το blog άπειρες αποδείξεις για αυτά με ενδιαφέροντα άρθρα. Δείτε και την τελευταία έκθεση της Γσεε και επιπλέον δείτε και την έκθεση του ισταμε που αφορά σε διάστημα μέχρι το 2004 (τώρα είναι ακόμα πιο ευνοικά τα πράγματα για το κεφάλαιο!) Συγκρίνει το φορολογικό καθεστώς στην Ευρώπη. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ. ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ!!

    http://www.google.gr/search?as_q=%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%95+%CE%99%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5&hl=el&num=10&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=ppt&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=images

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρώτη προειδοποίηση!

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να παραμένουν εντός θέματος.

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να είναι ευπρεπή.

Αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα.