Πηγή: sofokleous10
22-6-2010
Ειδικά προνόμια που καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης για στάση πληρωμών και επιβολή νέων όρων εξυπηρέτησης του χρέους παρέχει στην «τρόικα» η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο: η αλληλεγγύη του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα.
Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.
Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων.
Ο όρος που «δαγκώνει» κρύβεται στο άρθρο 14, με τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία». Εκεί ορίζεται, ότι:
1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
2. Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.
4. Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στην παρούσα ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη.
5. Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Ουσιαστικά, δηλαδή, αν το Δημόσιο αθετήσει υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών, αυτοί θα μπορούν να εκδώσουν, με βάση το αγγλικό δίκαιο, μια διεθνή «διαταγή πληρωμής», προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στη συνέχεια, με την απόφαση αυτή θα μπορούν να επιβάλλουν στα ελληνικά δικαστήρια την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, από δημόσια ακίνητη περιουσία, μέχρι μετοχές σε εταιρείες ή άλλα δικαιώματα! Το Δημόσιο, με τη σύμβαση δανειοδότησης έχει αμετάκλητα παραιτηθεί όλων των δικαιωμάτων του να εμποδίσει αυτές τις διαδικασίες, με τις οποίες η χώρα θα «βγει στο σφυρί» για την ικανοποίηση των πιστωτών της…
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΦ' ΕΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
- ΠΙΕΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
- ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ INTERNET Η ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
- ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.
- ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
- ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΨΗΦΙΣΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ:
ΑπάντησηΔιαγραφή- ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΙΤΟ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ (ΕΛΛΑΔΑ)(ΑΡΘΡΟ 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 13)
- ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟ 6,5% ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΚΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ 7,5% ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ. (ΑΡΘΡΟ 5.1.Β, 5.2). ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ 8,5% ΚΑΙ 9,5% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ (ΑΡΘΡΟ 5.5). ΕΠΙΣΗΣ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ (ΑΡΘΡΟ 5.6)
- ΑΝ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ.
- Η ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΧΕΙ PENALTY ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ (ΑΡΘΡΟ 6.4.Β)
- ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ:
//ΑΝ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
// ΑΝ ΑΘΕΤΗΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
// ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΑΝΕΙΟ.
(ΑΡΘΡΑ 8.1.Β, 8.1.Γ, 8.1.Δ, 8.1.Ε, 8.1.Ζ)
- ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΘΡΟ 11:
"ΟΥΤΕ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Η ......."
Τα κράτη δεν είναι ιδιώτες. Οι δανειακές συμβάσεις των κρατών διαφέρουν από τις συμβάσεις ιδιωτών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν, λέω αν, μια άλλη κυβέρνηση αναλάμβανε την εξουσία και δήλωνε ότι ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ:
1. Tων συμφωνιών του πασοκ (που αποδεδειγμένα είπε ψέματα (αν και γνώριζε) προεκλογικά στον Ελληνικό λαό για να πάρει την εξουσία και υπέγραψε για λογαριασμό του πράγματα για τα οποία ουδεμία έγκριση είχε από αυτόν
2. Μεγάλου μέρους των δανείων, τόκων κλπ τα οποία αποδεδειγμένα όδευσαν σε σκοπούς μη επωφελείς για τον Ελληνικό λαό
Τότε τίθεται το ερώτημα : Τι πρόβλημα θα είχαμε που θα ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι έχουμε ήδη πάθει; ΚΑΝΕΝΑ. Ακόμα και αναλυτές του ΔΝΤ σε μελέτες τους για αντίστοιχες περιπτώσεις, μιλάνε για 2-3 χρόνια αποχή των δανειοδοτών. Όση περίοδο δηλαδή μας λέει ο ΓΑΠ και η παρέα του. ΓΙΑΥΤΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Σ΄ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ. ΞΕΧΑΣΤΕΤΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : OI ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΡΕΜΟΥΛΑΔΟΡΩΝ ΤΗΣ SIEMENS,ΤΩΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΦΕΣΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΘΑΛΛΑΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ", ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ, ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ, ΚΛΠ ΚΛΠ.