Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΕΠΟΧΗ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΕΕ


ΠΗΓΗ:  ΕΘΝΟΣ της Κυριακής 10-7-2011
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ *
Φάντασμα του μέχρι πρότινος εαυτού της θυμίζει η ΕΕ. Τα σημάδια αποσύνθεσης θεμελιωδών χαρακτηριστικών της πολλαπλασιάζονται. Μοιραία ημέρα η Τρίτη, 5 Ιουλίου, αποτύπωσε ανάγλυφα, εξαιτίας της τυχαίας σύμπτωσης μιας σειράς γεγονότων, τον εκφυλισμό της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στην Καρλσρούη, έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, άρχισε η εκδίκαση της προσφυγής κορυφαίων προσωπικοτήτων της ηγετικής χώρας της ΕΕ εναντίον της βοήθειας προς την Ελλάδα, που επιδιώκουν να χαρακτηριστεί από τους δικαστές ως? παραβίαση του γερμανικού Συντάγματος! Ποιος να το φανταζόταν ποτέ ότι όχι απλώς το υποτιθέμενο πακέτο "διάσωσης" της Ελλάδας που διασφαλίζει τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών αλλά και η ίδια η ιδέα της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" θα σύρονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου!
Τα σύνορα ξαναϋψώθηκαν την ίδια ημέρα, την Τρίτη, από τους Δανούς. Εστησαν τελωνειακούς σταθμούς στις εισόδους της χώρας από τις δύο άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ με τις οποίες συνορεύουν - τη Γερμανία και τη Σουηδία. Η ελεύθερη κίνηση προσώπων εντός της ΕΕ ανήκει στο παρελθόν.


"Γροθιά στο στομάχι" χαρακτήρισε ο δεξιός Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου την άκρως προκλητική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας του κατά τέσσερις (!) βαθμίδες εντελώς αναιτιολόγητα από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's. "Μας αφαιρούν την ικανότητα κρίσης" παραπονέθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι η Moody's πέταξε στην κατηγορία των "σκουπιδιών" τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας. Μια Ευρώπη που προσκυνά τρεις αμερικανικές ιδιωτικές επιχειρήσεις αξιολόγησης που βρίσκονται στην υπηρεσία των κερδοσκόπων. Θλιβερή εικόνα...
Η εικόνα απαξίωσης της Ελλάδας ενισχύθηκε την εβδομάδα που πέρασε. Εν αρχή ην η συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό "Φόκους" του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. "Οι Ελληνες έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να υποδεχθούν την έλευση τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη" είπε ο Γιουνκέρ. "Θα στείλουμε δηλαδή εκεί ειδικούς οι οποίοι θα πάρουν τον έλεγχο των πραγμάτων από τα χέρια των Ελλήνων. Αυτό θα μπορούσε να το θεωρήσει η ψυχή του ελληνικού λαού ως νεοαποικιοκρατία" παρατηρεί ο δημοσιογράφος. "Αυτό είναι αλήθεια, η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" επιβεβαίωσε ο Γιουνκέρ.
"Δεν έχει μέλλον η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη" ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος ανάλυσης των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου την ίδια μέρα. Πολύ πιο βαρύς, βαθιά ταπεινωτικός ήταν ο τίτλος που είχε βάλει το γαλλικό περιοδικό "Κουριέ Ιντερνατιονάλ" σε ένα άρθρο του: "Η Ελλάδα σκλάβα της Ευρώπης"! Εξαιρετικά επώδυνο για οποιονδήποτε Ελληνα να το βλέπει γραμμένο. Η χρεοκοπία της Ελλάδας "γίνεται όλο και περισσότερο πιθανή" έγραφαν προχθές σε κύριο άρθρο τους και οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης", κατηγορώντας "τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι επικεντρώνουν την προσοχή τους σε περίπλοκα και αμφίβολα σχέδια για να καλύψουν τις ζημιές των τραπεζών τους" όπως γράφει.
Εχει καταρρακωθεί εντελώς το διεθνές κύρος της χώρας μας. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης να βγαίνει και να λέει ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει ούτε στο ευρώ ούτε στην ΕΕ ο... Ούγγρος (!!!) υπουργός Οικονομικών, Γκιόργκι Μάτολτσι. "Δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί στην Ελλάδα να εισέλθει στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ευρωζώνη... Θα πρέπει να συμφωνήσω με αυτούς που έλεγαν ότι ήταν μια κακή πολιτική απόφαση όταν επετράπη στην Ελλάδα να ενταχθεί" δήλωσε επί λέξει.
Αντίσταση στις εντολές των ηγετών της ΕΕ εκ μέρους των Ελλήνων προτείνουν κάποιοι άλλοι ξένοι αναλυτές. "Μια ελληνική κυβέρνηση δημοκρατικά υπεύθυνη θα υιοθετούσε μια πολύ πιο σκληρή γραμμή απέναντι στις ευρωπαϊκές αρχές" υποστηρίζει ο Αμερικανός Μαρκ Γουέισμπροτ σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν". "Τίποτα δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της επιβολής στον ελληνικό λαό μιας τιμωρίας δίχως τέλος" τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρώτη προειδοποίηση!

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να παραμένουν εντός θέματος.

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να είναι ευπρεπή.

Αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα.