Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΙΟΒΕ: Μόνο με ξεπούλημα και Γερμανού επιτρέποντος

Να πουλήσει όπως όπως την ακίνητη περιουσία του κράτους προτείνει το ΙΟΒΕ στην κυβέρνηση για να περιοριστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει πως ακόμη κι αν πιάσει τους στόχους του Μνημονίου, η «σωτηρία της Ελλάδας εναπόκειται στα χέρια της τρόικας και ειδικότερα της γερμανικής κυβέρνησης».
Η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 13,5% το 2011, εκτιμά το ΙΟΒΕ
Στην τριμηνιαία του έκθεση το ΙΟΒΕ επεξεργάζεται 3 σενάρια για την εγχώρια οικονομία, ωστόσο επισημαίνει ότι σε κανένα δεν διασφαλίζεται η έξοδος από την κηδεμονία της τρόικας και η επιστροφή στις αγορές.

Ακόμη και στο βασικότερο «σενάριο της ελπίδας», που υποθέτει ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους του Μνημονίου και περιορίζει το έλλειμμά της στο 5% του ΑΕΠ χωρίς να μειώσει όμως το χρέος της, το ΙΟΒΕ διατηρεί επιφυλάξεις για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Σε αυτή την περίπτωση η τύχη της Ελλάδας -αν δηλαδή θα κηρύξει ή όχι στάση πληρωμών- εξαρτάται από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα στη Γερμανία, ώστε να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος αποπληρωμής των δανείων που μας έχει χορηγήσει η τρόικα.
Το δεύτερο «σενάριο της καταστροφής», που προβλέπει ότι εγκαταλείπεται η δημοσιονομική προσαρμογή λόγω των αντιδράσεων ή συνεχίζεται χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές, η στάση πληρωμών και ο κίνδυνος αστάθειας της ευρωζώνης θεωρούνται σίγουρα.
Το τρίτο σενάριο, «της σωτηρίας», προβλέπει ότι η Ελλάδα καταφέρνει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να εξοφλήσει μέρος του δημόσιου χρέους. Το ΙΟΒΕ υποστηρίζει ότι για να συμβεί αυτό, πρέπει η κυβέρνηση εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δημοσιονομική προσαρμογή, να προχωρήσει σε «επιθετική αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του κράτους.
Κατέρρευσε η εμπιστοσύνη
Η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ αποπνέει κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέρρευσε τον Αύγουστο σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα (-65 μονάδες), δείχνοντας ότι οι Ελληνες πολίτες έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο μέσος όρος βρίσκεται μέχρι και 20 μονάδες υψηλότερα.
Το 72% των νοικοκυριών θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί στο επόμενο 12μηνο, ενώ 4 στους 5 καταναλωτές προβλέπουν ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και για τη χώρα.
Ανεργία 12% φέτος και 13,5% το 2011
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη και οι προσδοκίες στους βασικούς κλάδους της οικονομίας παραμένουν επίσης κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα με την κρίση στο λιανεμπόριο να βαθαίνει (-52 μονάδες).
Προβλέπει ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί φέτος στο 12% και το 2011 θα εκτιναχθεί πάνω από το 13,5%, με την ύφεση να βαθαίνει τους επόμενους μήνες και τον ρυθμό κάμψης του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο 3,5% για το 2010. *

1 σχόλιο:

  1. Μήπως ξέρει κανείς ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΟΒΕ;
    Μήπως ξέρει κανείς ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;
    Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου θυμίσει αν ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ήταν ό εξ’ απορρήτων σύμβουλος του αρχιερέα της διαπλοκής ΣΗΜΙΤΗ;
    Ποιος πούστης θυμάται να μου πει αν ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG; Αλήθεια συμμετείχε και στην τελευταία (2010) συνεδρίαση της στην ΙΣΠΑΝΙΑ όπου συζητήθηκε, εκτενώς το θέμα ΕΛΛΑDA;
    Να θυμίσω επί τη ευκαιρία μερικά από τα αγαπημένα παιδιά και μόνιμα μέλη της σιωνιστικής λέσχης παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης BILDERBERG :
    ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (IOBE),
    TΣΟΥΚΑΛΗΣ, ΒΕΡΕΜΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ)
    ΕΚΕΜ : ΒΕΡΕΜΗΣ
    Και βέβαια οι γνωστοί : Papandreus, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, Σαμαράς, Ανδριανόπουλος, Μάνος, Τέλογλου κλπ, κλπ.
    (ακόμα και στο e-net.gr είναι καταγεγραμμένοι : στ’ αρχίδια τους αν’ τους ξέρουμε, εκεί μας έχουν γραμμένους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρώτη προειδοποίηση!

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να παραμένουν εντός θέματος.

Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια να είναι ευπρεπή.

Αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα.