Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Περί μετώπων

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/04/2011

Για όποιον έχει κάποια πείρα και πέντε γραμμάρια πολιτικό μυαλό είναι περισσότερο από προφανές: Για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα του Μνημονίου είναι εκ των ων ουκ άνευ η συγκρότηση μιας συμμαχίας όλων των δυνάμεων που αντιτάσσονται σ’ αυτό.
Πρώτον γιατί η οικονομική, πολιτική, και εθνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα σήμερα έχει τέτοια έκταση και τόσο βάθος, ώστε να απαιτεί τη στράτευση όλων-όλων-όλων, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα, συμφωνούν όμως στο βασικό -ότι η πολιτική του Μνημονίου σημαίνει βαρβαρότητα και αδιέξοδο.

«Μετωπικές» κρούσεις για ενιαίο ψηφοδέλτιο στην Αριστερά

Συνάντηση σε κοινό αγώνα «με δυνάμεις από το ΚΚΕ έως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το σοσιαλιστικό χώρο μαζί με όλους όσοι παλεύουν κατά του μνημονίου» αξιώνουν χαρακτηριστικά πάλαι ποτέ στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σκέπη του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης. Την Αριστερή Συνεργασία Ανατροπής, εντός του Μετώπου, συγκρότησαν περίπου 100 (πρώην αλλά και νυν) στελέχη οργανώσεων στον ευρύτερο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.
Πηγή: tvxs
Προσωπικότητες όπως η κ. Αυγή Θεοδόση και οι κ.κ. Τάσος Σταυρόπουλος (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο Αλαβάνου) και Γιώργος Παπαπέτρου συμμετέχουν στην ΑΡΣΥΝΑ, η οποία συστρατεύθηκε με το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης. Μαζί με (άλλα) στελέχη τα οποία μέχρι πρότινος εξέφραζαν σαφώς το πιο ριζοσπαστικό τμήμα του ΣΥΝ κινούνται στη λογική ότι η πρωτοβουλία τους δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά σε σχέση με το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου. 

Fast-track χρεοκοπία και δραχμή θέλει ο γερμανικός ΣΕΒ!

Χρεοκοπία “fast track” για την Ελλάδα, με διαδικασίες αναδιάρθρωσης χρέους που θα ολοκληρωθούν εντός 24ώρου (!) και ενδεχομένως αποκλεισμό της χώρας από την ευρωζώνη προτείνει τώρα ο πανίσχυρος σύνδεσμος των γερμανικών βιομηχανιών, την ώρα που ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να πεισθούν από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους είναι «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Γερμανικών Βιομηχανιών, Χανς Πέτερ Κάιτελ, μιλώντας χθες ενώπιον στελεχών του τραπεζικού τομέα, τόνισε ότι τα κράτη που δεν μπορούν να απεξαρτηθούν από τα διεθνή προγράμματα στήριξης θα πρέπει να προχωρούν στην αναδιάρθρωση του χρέους τους με ταχύτατες διαδικασίες, αν είναι δυνατόν και σε μια νύχτα, ώστε να αποφεύγεται ο κλονισμός των αγορών από μια μακρά διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους. 

Το πρώτο ενωτικό βήμα της πορτογαλικής αριστεράς γίνεται γεγονός!

 
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/04/2011
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ
Η Πολιτική Επιτροπή του Μπλόκο της Αριστεράς (Bloco de Esqerda) αποφάσισε ομόφωνα και απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στο Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCP) για την έναρξη διμερών συναντήσεων διαλόγου των δύο κομμάτων, με αφορμή την οικονομική και πολιτική κρίση στη χώρα, μετά την αποτυχία της μειοψηφικής κυβέρνησης Σόκρατες να περάσει το νέο πακέτο λιτότητας και την εν συνεχεία παραίτησή του από την πρωθυπουργία.
Ταυτόχρονα, ο Φρανσίσκο Λούσα, επικεφαλής του Μπλόκο, προανήγγειλε ότι στο 7ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, στις 7-8 Μαΐου, θα προτείνει προς το Σώμα την υιοθέτηση μιας στρατηγικής ενότητας της αριστεράς με βάση τον διάλογο με το Πορτογαλικό Κ.Κ., συνδικαλιστικές δυνάμεις, αλλά και διαφωνούντες σοσιαλιστές.

Είναι τόσο μεγάλο το ξεπούλημα, που ο Χατζηδάκης προτείνει ξεχωριστό υπουργείο

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
του ciaoant1
Είναι τόσο μεγάλο το ξεπούλημα, που ο Χατζηδάκης προτείνει ξεχωριστό υπουργείο για να διαχειριστεί το μεγάλο "φόρτο εργασίας"!

Βέβαια, όταν ο Χατζηδάκης (και ο κάθε Χατζηδάκης) τρώει καμιά ψιλή από τον κόσμο, τότε όλοι δηλώνουν "έκπληκτοι" και "σοκαρισμένοι", τα κανάλια κάνουν πάρτι, κτλ, κτλ, κτλ. [Κάνουν ότι] δεν καταλαβαίνουν πως μέτρα όπως αυτά που προτείνει ο Χατζηδάκης (πάντα πρωτοπόρος σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων-νεοφιλελευθερισμού) είναι αυτά που κουβαλούν μέσα τους την πραγματική βαρβαρότητα.

Εξ ου και η αντίδραση της κοινωνίας, που βλέπει όλα τα τετράγωνα της μονόπολυς να πουλιούνται σε μια χούφτα ολιγάρχες, ντόπιους και αλλοδαπούς, και αντιλαμβάνεται πως ο λαός απλά θα πληρώνει, σε όποιον τετράγωνο και αν πέσει, κατάσταση που τελικά θα τον οδηγήσει στη χρεωκοπία του.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές όχι απλά δεν πρέπει να προχωρήσουν, αλλά αντίθετα πρέπει να αντιστραφούν:

Εμείς τι κάνουμε;



Πηγή: protagon
του Γ. Βαρουφάκη
Ένα χρόνο τώρα επιμένω από αυτές τις (ιστο)σελίδες ότι η Κρίση είναι ευρωπαϊκή και δεν επιδέχεται λύσης που να μην αντιμετωπίζει ταυτόχρονα, και σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, την τριπλή κρίση: του τραπεζικού τομέα, του δημόσιου χρέους και της κατάρρευσης των παραγωγικών επενδύσεων στην ευρωζώνη. Πράγματι, σας έχω κουράσει με μια σχεδόν έμμονη ιδέα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει μια τέτοια ευρωπαϊκή λύση, επιμένοντας (σαν χαλασμένος δίσκος βινυλίου) ότι χωρίς τέτοια συνολική λύση ούτε η Ελλάδα θα ανακάμψει ούτε η ευρωζώνη θα επιβιώσει.
Για μήνες τώρα, λέω αυτό το ποιηματάκι μου. Και κάθε φορά που το λέω, οι δημοσιογράφοι που μου παίρνουν συνέντευξη (αλλά και εσείς οι αναγνώστες του protagon.gr) επανέρχονται: «Ναι, αλλά δεδομένου ότι, όπως φαίνεται, οι ευρωπαίοι εθελοτυφλούν, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;» Η απάντηση που δίνω θεωρείται μοιρολατρική, για να μην πω εξοργιστική: Ό,τι και να κάνουμε εμείς, δεσμευμένοι όπως είμαστε στην ευρωζώνη, αν η ευρωζώνη δεν λύσει τα δομικά της προβλήματα, η μικρή Ελλαδίτσα, ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, όσο και να αυτο-μαστιγώνεται, δεν μπορεί να βγει από την Κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Αντίθετα με αυτά που λέει ο πρωθυπουργός μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής (εν συντομία, ότι η Ευρώπη έπραξε το καθήκον της απέναντί μας, τώρα η τύχη μας είναι στα δικά μας χέρια), θυμίζουμε έναν αδύναμο κολυμβητή που βλέπει το τσουνάμι να έρχεται: Ό,τι και να κάνει, όσο σκληρά και να προπονηθεί μέχρι να τον χτυπήσει το επερχόμενο τείχος του νερού, αν δεν γίνει κάτι για να κοπάσει το τσουνάμι, η τραγική τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΑ. ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!


ΠΗΓΗ: ISKRA
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ!
Ριζικές αλλαγές αναμένονται από τις 8 Απριλίου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το ΔΣ του ΧΑA ετοιμάζεται να θέσει υπό επιτήρηση 26 εισηγμένες εταιρείες.
Οι εταιρείες θα διατηρηθούν εκτός επιτήρησηςμόνον εάν ανακοινώσουν μέχρι και τις 7 Απριλίου ότι προχωρούν σε γενική συνέλευση για να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο,δηλαδή εφόσον οι υπάρχοντες ή/και τυχόν νέοι μέτοχοι βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν!
 Αυτό πρακτικά θα σημαίνει πως πλέον, 100 από τις 262, δηλαδή 4 στις 10, από τις εισηγμένες εταιρείες του ΧΑΑ στη μεσαία και μεγάλη κεφαλαιοποίηση, θα βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς! Η αναλυτική κατάσταση, θα έχει πλέον ως εξής: 55 εταιρείες σε καθεστώς επιτήρησης, 22 σε αναστολή και 23 στην κατηγορία των ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών!
Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εταιρείες που εντάσσονται στις ως άνω "μαύρες λίστες" αποτελούν κατά κύριο λόγο  εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παραγωγικούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας.  Άλλη μια όψη λοιπόν της παραγωγικής ερήμωσης της Ελλάδας...