Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μέσα στους 100 κορυφαίους στοχαστές ο Παπανδρέου


Πηγή: Newsbeast

Διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Παπανδρέου! Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Foreign Policy στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές (global thinkers) και συγκεκριμένα στην 79η θέση, πάνω από τους Μαντλίν Ολμπράιτ, ο Μπρους Άκερμαν, ο Ντέιβιντ Γκρόσμαν και άλλοι.

Ψηλότερα από τον κ. Παπανδρέου στη λίστα είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπεν Μπερνάνκε, ο Μπάρακ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι.

Σύμφωνα με το Foreign Policy, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπήκε στη λίστα των Global thinkers δεδομένου ότι «έκανε το καλύτερο για τη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας» και πως «ξόδεψε το 2010, λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για τη μη βιωσιμότητα της φύσης του κοινωνικού κράτους». 

Οι συντάκτες του άρθρου προσθέτουν πως ο πρωθυπουργός «έτρεξε ένα αυστηρό πρόγραμμα σταθερότητας που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές στο διογκωμένο δημόσιο τομέα, ένα πακέτο αρκετά φιλόδοξο, ώστε να πείσει την Ευρώπη να κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια».

Αναφορά γίνεται, πάντως, και στις αμερικανικές ρίζες του κ. Παπανδρέου (έχει γεννηθεί στη Μινεσότα), αλλά και στο γεγονός ότι είναι «γιος ενός σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού».

8 σχόλια:

στελιος είπε...

Αφου ο ΓΑΠ είναι μέσα στους 100 κορυφαίους στοχαστές, σκέψου τι είναι οι άλλοι!
Ωστε γι΄αυτό ο κόσμος παει κατά διαόλου!

Ανώνυμος είπε...

Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;

"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

"Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".
Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

Ανώνυμος είπε...

...«έκανε το καλύτερο για τη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας» και πως «ξόδεψε το 2010, λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για τη μη βιωσιμότητα της φύσης του κοινωνικού κράτους».

Δεν ξέρω πια τι είναι χειρότερο. Το οτι μας δουλεύουν, ή το οτι μας δουλεύουν και μας το λένε κι απο πάνω...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα είναι ανέκδοτο κανονικά ανεξαρτήτως ΓΑΠ.

OMADEON είπε...

Απλούστατα,
είναι η λίστα των πιο ΧΡΗΣΙΜΩΝ 100 προσωπικοτήτων στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική (=Foreign Policy).

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ του ΓΑΠ είναι αναμφισβήτητο, κατάφερε να προδίδει τη χώρα του ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε πολλούς (αφού τον βράβευσε ΚΑΙ η Γερμανία)...

Προδότης Πολλαπλών Μορφών (και κυρίων)

cynical είπε...

βρε να παρει οσα βραβεια υπαρχουν, ο ανθρωπος! π.χ. του καλυτερου "διπλωματη", του καλύτερου "φιλου", του καλύτερου ναυαγοσώστη,...

Αυτο το "thinker" με μπερδευει...

και να δεις μεσα στους thinkers, βρε, δεν υπηρξε ουτε ενας των θετικων επιστημων! Για τα μπάζα ειμαστε.

xeimonas είπε...

Κρεμάλα που του χρειάζεται του αρχι-προδότη!!!Του ίδιου και της παρέας του που ξεγέλασαν και ξεπούλησαν τον Ελληνικό λαό. Γκιλοτίνα. Όταν θα ξεσπάσει η επανάσταση του κοσμάκη, νύχτα θα φύγουν απ΄την Ελλάδα.

Unknown είπε...

Όποιος θέλει να τρελλαθεί δεν έχει παρά να διαβάσει το παραπάνω άρθρο. Αν ο ΓΑΠ είναι ¨σκεπτόμενος" τότε ο σκύλος μου πρέπει να πάει για Νομπέλ.